Acaciahout behandelen doe je zo

Acaciahout behandelenAcaciahout is een van de meest gewilde hardhoutsoorten ter wereld vanwege zijn unieke eigenschappen die het zowel duurzaam als aantrekkelijk maken.

Acaciahout behandelen is een klusje dat je eenvoudig zelf kan doen. Het van nature hoge oliegehalte helpt het te beschermen tegen vocht, terwijl de open nerven het een karakteristiek uiterlijk geven dat veel mensen aantrekkelijk vinden.

Het is ook zeer goed bestand tegen kromtrekken en barsten, waardoor het ideaal is voor buitenmeubilair of toepassingen waar een hoge vochtigheidsgraad een probleem kan zijn. Door acaciahout te behandelen met nanocoating kan de duurzaamheid ervan verder worden verbeterd door extra bescherming te bieden tegen UV-schade, waterschade en algemene slijtage.

Met de juiste zorg en het juiste onderhoud kunnen met nanocoating behandelde Acaciahouten stukken met minimale inspanning tientallen jaren meegaan.

Nanocoating.nl heeft alles om je acaciahout te behandelen

Acaciahout behandelen met nanocoating is een eenvoudig en effici√ęnt proces. Eerst moet het oppervlak van het hout worden gereinigd en voorbereid door al het vuil en puin te verwijderen. Gebruik hierna onze NC Houtreiniger om het acaciahout echt schoon te krijgen. Daarna moet gebruik je de NC nano coating voor hout in dunne lagen gelijkmatig over het hele oppervlak van het hout worden aangebracht.

Het is belangrijk om elke laag volledig te laten drogen voordat je een nieuwe aanbrengt, omdat dit ervoor zorgt dat alle gebieden goed beschermd zijn. Eenmaal klaar is jouw acaciahout klaar voor gebruik en beschermd tegen UV-schade, waterschade en algemene slijtage.

Nanocoating biedt niet alleen bescherming, maar versterkt ook de natuurlijke schoonheid van acaciahout, waardoor het nog aantrekkelijker wordt!

Zo impregneer jij eenvoudig je acaciahout

Test altijd eerst even de NC Houtreiniger op een klein stukje om zeker te zijn dat het hout niet aantast. Test een stukje door het in te sprayen en 5 minuten in te laten trekken.

Maak het vervolgens schoon met water en een droge doek. Verwijderen zoveel mogelijk van het vuil eerst. Na de voorbereiding volg dan de volgende stappen:

  1. Start met een klein proefvlak om een idee te krijgen van het resultaat en toepasbaarheid / verbruik. 
  2. NC Houtreiniger onverdund aanbrengen met een lagedrukspuit, sprayflacon of zachte borstel. 
  3. Laat 10 - 15 minuten laten inwerken op de ondergrond. Eventueel beetje extra helpen boeien met een witte pad.
  4. De ondergrond goed afspoelen met voldoende warm water onder gepaste druk. Dus bij zachte poreuze houtsoorten een lage druk om schade te voorkomen. Het is allemaal vrij logisch.  
  5. Herhaal eventueel de procedure.
  6. Bescherm vervolgens je hout met de NC Nano coating voor Hout.
  7. Schudden voor gebruik.
  8. Breng NC Nano Coating voor Hout gelijkmatig aan met een viltroller, blokkwast of lagedrukspuit.
  9. Breng bij sterk zuigende ondergronden nat-in-nat een tweede laag aan.
  10. Verwijder overtollige coating direct na aanbrengen. Na 3 uur is het hout stofdroog en na ca. 24 uur volledig doorgedroogd.

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Tevens voldoen wij volledig aan REACH, dat is een Europese verordening over de productie van en handel in chemische stoffen.

Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk hier dan al onze blogs of neem ook eens een kijkje in dit assortiment: Douglas hout behandelen

Waarom kiezen klanten voor Nanocoating.nl?

✅ Niet goed? Geld terug!*
‚úÖ¬†Gratis verzending vanaf ‚ā¨30,-
✅ Op werkdagen <23:30 besteld = dezelfde dag verzonden
✅ Complete aankoop bescherming via Trusted Shops
✅ Gecertificeerd lid van Webwinkelkeur
✅ Veilig en vertrouwd betalen via o.a. iDeal of credit card
✅ Kwaliteit coatings en reinigers uit Nederland
✅ Producten bevatten geen PFAS en zijn milieuvriendelijk

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.