Verweerd rotan opknappen doe je zo

Verweerd rotan opknappenHet opknappen van jouw verweerde rotan hout en meubels is een gemakkelijke en kosteneffectieve manier om gedateerde of versleten stukken nieuw leven in te blazen.

Opknappen herstelt niet alleen het oorspronkelijke uiterlijk van het hout en meubels, maar verbetert ook de algehele kwaliteit en duurzaamheid ervan. Het eindresultaat van opknappen kan een meubel zijn dat er beter uitziet dan toen je het kocht, waardoor het de tijd en moeite waard is om onderdelen van het hout of de meubel op te knappen.

Door jouw meubels op te knappen in plaats van te vervangen, kan je bovendien geld besparen en de milieueffecten van de productie van niejouwe meubels helpen verminderen. Met een beetje werk kan je vergeten meubels van jaren geleden weer in ere herstellen en weer geschikt maken voor gebruik.

Nanocoating.nl heeft alles om je verweerde rotan op te knappen

Het opknappen van jouw verweerde rotanmeubelen is een relatief eenvoudig proces. Verwijder eerst alle kussens en andere accessoires van het meubelstuk. Verwijder vervolgens met een vochtige doek al het stof en vuil dat zich op het oppervlak heeft opgehoopt.

Gebruik daarna een borstel of schuurpapier om voorzichtig alle resten weg te schrobben die aan het hout vastzitten. Nadat deze stap is voltooid, gebruik je onze NC Houtreiniger om de natuurlijke afwerking van het meubel te herstellen. Vervang ten slotte alle gebroken of ontbrekende onderdelen door nieuwe en zet jouw pas opgeknapte rotanmeubel weer in elkaar. Bescherm het rotanhout vervolgens met onze NC Nano coating voor hout.

Met deze eenvoudige stappen heb je een oud meubelstuk met succes verjongd tot iets fris en uitnodigends!

Zo maak jij jouw rotan hout weer als nieuw

Test altijd eerst even de NC Houtreiniger op een klein stukje om zeker te zijn dat de rotan niet aantast. Test een stukje door het in te sprayen en 5 minuten in te laten trekken. Maak het vervolgens schoon met water en een droge doek. Verwijderen zoveel mogelijk van het vuil eerst. Na de voorbereiding volg dan de volgende stappen:

  1. Start met een klein proefvlak om een idee te krijgen van het resultaat en toepasbaarheid / verbruik. 
  2. NC Houtreiniger onverdund aanbrengen met een lagedrukspuit, sprayflacon of zachte borstel. 
  3. Laat 10 - 15 minuten laten inwerken op de ondergrond. Eventueel beetje extra helpen boeien met een witte pad.
  4. De ondergrond goed afspoelen met voldoende warm water onder gepaste druk. Dus bij zachte poreuze houtsoorten een lage druk om schade te voorkomen. Het is allemaal vrij logisch.  
  5. Herhaal eventueel de procedure.
  6. Bescherm vervolgens je rotan met de NC Nano coating voor Hout.

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Tevens voldoen wij volledig aan REACH, dat is een Europese verordening over de productie van en handel in chemische stoffen.

Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk hier dan al onze blogs of neem ook eens een kijkje in dit assortiment: Verweerd hout opknappen

Waarom kiezen klanten voor Nanocoating.nl?

✅ Niet goed? Geld terug!*
‚úÖ¬†Gratis verzending vanaf ‚ā¨30,-
✅ Op werkdagen <23:30 besteld = dezelfde dag verzonden
✅ Complete aankoop bescherming via Trusted Shops
✅ Gecertificeerd lid van Webwinkelkeur
✅ Veilig en vertrouwd betalen via o.a. iDeal of credit card
✅ Kwaliteit coatings en reinigers uit Nederland
✅ Producten bevatten geen PFAS en zijn milieuvriendelijk

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.