Teakhout behandelen

Teakhout behandelenDe populariteit van teakhout is begrijpelijk vanwege de betaalbaarheid, duurzaamheid en mooie warme uitstraling. Om het zo goed mogelijk te beschermen, wordt in deze blog post uiteengezet hoe teakhout behandeld moet worden. Teakhout behandelen is super eenvoudig, met de juiste voorbereidingen en producten kan iedereen het!

Nanocoating.nl heeft alles om je teakhout te behandelen en beschermen

Voor de traditionele behandeling van teakhout wordt vaak gekozen voor oliën. Deze behandeling maakt het hout bestand tegen vocht, maar zorgt ervoor dat het donkerder wordt. Een nieuwere technologie om teakhout te behandelen is nano coating. Deze vloeistoffen bevatten synthetische additieven in een oplosmiddel die de houtvezels omhullen en ze water- en vuilafstotend maken. Na het aanbrengen, wanneer het oplosmiddel verdampt, blijft de bescherming onzichtbaar maar effectief op lange termijn.

Met onze NC Houtreiniger in combinatie met NC Nano Coating voor Hout kan je, met de juiste stappen, je teakhout behandelen en beschermen als een professional. De houtreiniger reinigt dieper dan 'gewone' reinigers en is ideaal om teakhout schoon te maken. De nano coating voor hout beschermt vervolgens het hout door dieper in het hout te dringen dan oliën en andere producten.

Zo behandel jij teakhout als een professional

Test altijd eerst even de NC Houtreiniger op een klein stukje om zeker te zijn dat het hout niet in kleur gaat veranderen. Verwijder zoveel mogelijk van het vuil eerst. Na de voorbereiding volg dan de volgende stappen om je teakhout te behandelen:

  1. De basis principe van het beschermen van het hout is door dit eerst goed en diep te reinigen. Vergrijsde en vervuilde oppervlakken behandelen met NC Houtreiniger om de oorspronkelijke kleur terug te krijgen. Deze reiniger zorgt voor een diepe reinig, waar 'gewone' reinigers veelal alleen de oppervlakte doen. Bij het aanbrengen van nano coating is reiniging cruciaal. Stap 1 kan daarom ook niet worden overgeslagen voor het beste resultaat.
  2. Zorg ervoor dat de ondergrond volledig schoon, droog en stofvrij is.
  3. Breng NC Nano Coating voor Hout gelijkmatig aan met een viltroller, blokkwast of lagedrukspuit.
  4. Breng bij sterk zuigende ondergronden nat-in-nat een tweede laag aan.
  5. Verwijder overtollige coating direct na aanbrengen. Na 3 uur is het hout stofdroog en na ca. 24 uur volledig doorgedroogd.

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk dan ook eens deze leestip: Ramen schoonmaken

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.