Glazen douchewand schoonmaken met de beste tips

Glazen douchewand schoonmakenHet reinigen van jouw glazen douchewand is een belangrijk onderdeel van het behoud van de hygiëne en esthetiek van jouw badkamer. Door de douchewand regelmatig schoon te maken, voorkom je ophoping van zeep, kalk en ander vuil dat moeilijk te verwijderen is. Bovendien helpt regelmatig schoonmaken voorkomen dat schimmel in de afgesloten ruimte groeit. Dit helpt onaangename geuren uit de badkamer te verwijderen en vermindert het risico op gezondheidsproblemen door blootstelling aan schimmel. Door jouw glazen douchewand schoon te maken, blijft deze er ook langer als niejouw uitzien. Jouw badkamer schoonhouden is een eenvoudige taak die een groot verschil kan maken.

Nanocoating.nl heeft alles om je glazen douchewand schoon te maken

Het schoonmaken van jouw glazen douchewand is eenvoudig en vereist niet veel gereedschap. Begin met het verwijderen van zeep of vuil dat zich in de spleten rond de rand van het glas heeft opgehoopt met een kleine borstel of tandenborstel. Controleer het deurkozijn en de rails zorgvuldig op vuil en veeg ze met een vochtige doek schoon. Voor vlekken die moeilijker te verwijderen zijn, gebruik je onze NC Glasreiniger. Spoel vervolgens alle resten af met water en gebruik een trekker om overtollig vocht van alle oppervlakken te verwijderen. Om jouw douchewand er als nieuw uit te laten zien, gebruik je regelmatig onze nanoreiniger voor glas voor streeploze resultaten op alle oppervlakken om zeepaanslag te voorkomen en het schoonmaken te vergemakkelijken.

Zo maak jij jouw glazen douchewand stralend schoon

Test altijd eerst even de NC Glasreiniger op een klein stukje om zeker te zijn dat het gls niet aantast. Test een stukje door het in te sprayen en 5 minuten in te laten trekken. Maak het vervolgens schoon met water en een droge doek. Verwijderen zoveel mogelijk van het vuil eerst. Na de voorbereiding volg dan de volgende stappen:

  1. Glazen douchewand insprayen met de NC Glasreiniger.
  2. Laat het minimaal 5 minuten inwerken, boen dan eventueel met een witte pad of microvezelspons om het effect te versnellen.
  3. Neem het oppervlak af met voldoende water en een droge microvezeldoek.
  4. Indien nodig herhaal de procedure.
  5. Bescherm vervolgens je glazen douchewand met de NC Nano coating voor Glas.

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk dan ook eens deze leestip: Verweerd rotan opknappen

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.