Bloedvlekken verwijderen doe je met deze tips

Opgedroogde bloedvlekken uit kleding verwijderen is lastig, maar het is zeker niet onmogelijk! Lees hier tips om zowel verse als oude bloedvlekken te verwijderen en de stof te behandelen. Als jij of je kind een snijwond of schaafwond heeft opgelopen, is je prioriteit waarschijnlijk het verzorgen van de wond. Maar bij bloedvlekken in kleding geldt: hoe langer ze kunnen intrekken, hoe moeilijker ze te verwijderen zijn. Gelukkig zijn er, afhankelijk van het type stof en de grootte van de vlek, verschillende methoden om zowel verse als oude bloedvlekken te verwijderen. Hier volgen enkele nuttige tips!

Nanocoating.nl heeft alles om een bloedvlek te verwijderen

Bloedvlek verwijderenSpoel het textiel onmiddellijk met koud water om de vlek op te lossen en te voorkomen dat hij te diep in de kleding doordringt. Gebruik geen heet water, omdat dit de structuur van het bloed zal veranderen, en wrijf ook niet over het materiaal, omdat dit de vlek dieper in de vezels zal verspreiden. Als deze methoden niet werken voor het verwijderen van nieuwe of oude bloedvlekken, overweeg dan om de methode met onze NC Textielreiniger te proberen.

Zo verwijder je snel een bloedvlek

  1. Let op! Bij leder en suede de NC Textielreiniger verdunnen met water. Verhouding 1:5 tot 1:10. Aanbrengen door het materiaal te behandelen met de bijgeleverde lagedrukspuit (spuiten / sprayen) of een borstel.
  2. Laat het enkele minuten inwerken, boen dan eventueel met een witte pad of schuurspons om het effect te versnellen.
  3. Neem het oppervlak af met water en/of een microvezeldoek.
  4. Indien nodig herhaal de procedure.
  5. Bescherm vervolgens met NC Nano coating voor Textiel.

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.