Suar hout behandelen kan je eenvoudig zelf doen

Suar hout behandelenSuar hout is een ongelooflijk veelzijdig en duurzaam materiaal dat perfect is voor meubels en andere interieurprojecten. Het is gemakkelijk te onderhouden en toont een natuurlijke schoonheid, waardoor het een geweldige keuze is voor mensen die een vleugje elegantie aan hun inrichting willen toevoegen.

Dit hout heeft ook een hoge weerstand tegen waterschade en ongedierte, wat betekent dat je het buiten kunt gebruiken zonder je zorgen te maken over de conditie ervan. Suar hout behandelen kan je eenvoudig zelf doen. Door Suar hout te behandelen met nanocoating blijft de natuurlijke afwerking van het materiaal behouden en wordt het beschermd tegen dagelijkse slijtage en blijft het er jarenlang fris uitzien.

Met nanocoating kunt je met een gerust hart weten dat jouw Suar houten meubels of decor jarenlang mooi zullen blijven!

Nanocoating.nl heeft alles om je Suar hout te behandelen

Suarhout behandelen is relatief eenvoudig en moet om de paar jaar gebeuren om de levensduur te garanderen. Stof het hout eerst af met een zachte doek of een stofzuiger met borstel. Gebruik vervolgens onze NC Houtreiniger - een dit is een nanoreiniger en reinigt dieper dan 'gewone' reinigers. Nadat het oppervlak van het Suar hout is gereinigd, breng je de NC nano coating voor hout in dunne lagen aan.

Dit geeft jouw meubels of decor een maximale bescherming tegen vocht, UV-stralen en andere elementen die na verloop van tijd schade kunnen veroorzaken. Poets ten slotte het behandelde gebied met een microvezeldoek  om het af te maken.

Met de juiste behandeling zou jouw Suar hout voor een lange tijd prachtig moeten blijven!

Zo behandel jij eenvoudig je Suar hout

Test altijd eerst even de NC Houtreiniger op een klein stukje om zeker te zijn dat het hout niet aantast. Test een stukje door het in te sprayen en 5 minuten in te laten trekken. Maak het vervolgens schoon met water en een droge doek. Verwijderen zoveel mogelijk van het vuil eerst. Na de voorbereiding volg dan de volgende stappen:

  1. Start met een klein proefvlak om een idee te krijgen van het resultaat en toepasbaarheid / verbruik. 
  2. NC Houtreiniger onverdund aanbrengen met een lagedrukspuit, sprayflacon of zachte borstel. 
  3. Laat 10 - 15 minuten laten inwerken op de ondergrond. Eventueel beetje extra helpen boeien met een witte pad.
  4. De ondergrond goed afspoelen met voldoende warm water onder gepaste druk. Dus bij zachte poreuze houtsoorten een lage druk om schade te voorkomen. Het is allemaal vrij logisch.  
  5. Herhaal eventueel de procedure.
  6. Bescherm vervolgens je hout met de NC Nano coating voor Hout.
  7. Schudden voor gebruik.
  8. Breng NC Nano Coating voor Hout gelijkmatig aan met een viltroller, blokkwast of lagedrukspuit.
  9. Breng bij sterk zuigende ondergronden nat-in-nat een tweede laag aan.
  10. Verwijder overtollige coating direct na aanbrengen. Na 3 uur is het hout stofdroog en na ca. 24 uur volledig doorgedroogd.

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Tevens voldoen wij volledig aan REACH, dat is een Europese verordening over de productie van en handel in chemische stoffen.

Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk hier dan al onze blogs of neem ook eens een kijkje in dit assortiment: Houten terras schoonmaken

Waarom kiezen klanten voor Nanocoating.nl?

✅ Niet goed? Geld terug!*
‚úÖ¬†Gratis verzending vanaf ‚ā¨30,-
✅ Op werkdagen <23:30 besteld = dezelfde dag verzonden
✅ Complete aankoop bescherming via Trusted Shops
✅ Gecertificeerd lid van Webwinkelkeur
✅ Veilig en vertrouwd betalen via o.a. iDeal of credit card
✅ Kwaliteit coatings en reinigers uit Nederland
✅ Producten bevatten geen PFAS en zijn milieuvriendelijk

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.