Hoe jij jouw autobekleding effectief kunt impregneren en beschermen

Als autoliefhebber begrijp je vast hoe belangrijk het is om je auto in topconditie te houden, zowel van binnen als van buiten. In dit artikel gaan we bespreken hoe jij jouw autobekleding kunt impregneren om deze te beschermen tegen vlekken, morsen en slijtage, waardoor je auto er langer als nieuw uit blijft zien.

Waarom jij jouw autobekleding moet impregneren?

Autobekleding impregneren en beschermenAutobekleding is onderhevig aan dagelijkse belasting, van gemorste drankjes tot vuil van buiten. Het impregneren van je autobekleding heeft verschillende voordelen:

 • Vlekpreventie:¬†Onze coating cre√ęert een beschermende laag op je bekleding waardoor vloeistoffen niet meteen in de stof trekken, wat vlekken voorkomt.
 • Behoud van frisheid:¬†De coating helpt om nare geuren te voorkomen, waardoor je auto altijd fris ruikt.
 • Verlenging van levensduur: Door je autobekleding te impregneren, verminder je slijtage en verleng je de levensduur van de bekleding.

Zo moet jij jouw autobekleding impregneren

Het impregneren van autobekleding is geen ingewikkelde taak en kan gemakkelijk thuis worden gedaan. Volg deze stappen om je autobekleding effectief te impregneren:

 1. Reinig je bekleding: Begin met een grondige reiniging van je autobekleding. Stofzuig goed en verwijder eventuele vlekken met een geschikt reinigingsmiddel.
 2. Kies de juiste impregneerspray: Gebruik hiervoor onze NC Nano coating voor textiel, leder en suede.
 3. Spuit gelijkmatig: Spuit de impregneerspray gelijkmatig over het oppervlak van de bekleding. Zorg ervoor dat je alle delen bedekt, inclusief de stoelen, vloermatten en deurpanelen.
 4. Laat drogen: Laat de autobekleding volledig drogen voordat je weer in de auto stapt. Dit zorgt ervoor dat de coating goed hecht aan de stof.
 5. Test de waterdichtheid: Controleer de waterdichtheid door een paar druppels water op de bekleding te laten vallen. Als het water parelt en niet in de stof trekt, is je impregneerbehandeling geslaagd.

Regelmatig onderhoud

Naast impregneren is regelmatig onderhoud van je autobekleding belangrijk. Hier zijn enkele tips:

 • Stofzuigen: Stofzuig je bekleding regelmatig om vuil en stof te verwijderen en de vezels op te frissen.
 • Behandel vlekken snel: Als er toch een vlek ontstaat, behandel deze dan zo snel mogelijk om blijvende schade te voorkomen.
 • Leeronderhoud: Als je leer hebt, gebruik dan specifieke leerreinigers en conditioners om de souplesse en glans te behouden.

Concluderend, het impregneren van je autobekleding is een eenvoudige maar effectieve manier om deze te beschermen tegen vlekken en slijtage. Met de juiste zorg en aandacht kun je ervoor zorgen dat je autobekleding er altijd als nieuw uitziet, wat bijdraagt aan het comfort en de uitstraling van je auto.

Met deze 4 stappen krijg jij het beste resultaat!

Voor je deze stappen volgt houd ook rekening met de volgende praktische informatie. Niet mengen met andere producten en niet (teveel) verdunnen. Lage temperaturen vertragen de werkzaamheid, pas daar de inwerktijd op aan.

 1. De basis principe van het beschermen van jouw textiel, leder en suede is door dit eerst goed en diep te reinigen. Dat je doe eerst met onze NC Textielreiniger. Dit is een Nanoreiniger dat diep reinigt en jouw textiel, leder en suede grondig schoonmaakt. Onze nano coatings werken het beste met onze speciale Nanoreinigers. Nadat je dit hebt gedaan, goed laten drogen. Dat duurt minimaal 2 tot 3 uur.

 2. Controleer of het textiel, leder of suede goed droog, vuilvrij en stofvrij is. Draai de dop los en gebruik de meegeleverde trigger (lage drukspuit) door deze in de fles te doen en goed aan te draaien. Spuit (spray) vervolgens het textiel, leder of suede met NC Nano coating voor Textiel, Leder & Suède of door het object te dompelen. Bij spuitapplicatie met een power spons of zachte borstel het materiaal verdelen en in de vezel wrijven. Als je er voor kiest om het object te dompelen giet de NC Nano coating voor Textiel, Leder & Suède in een bak waar het object ook in kan.

 3. Breng NC Nano coating voor Textiel, Leder & Suède aan in één verzadigende laag. Bij sommige sterk zuigende materialen kan een tweede behandeling (binnen 30 minuten) noodzakelijk blijken.

 4. Laat het behandelde materiaal volledig drogen aan de lucht. Na 24 uur is het materiaal klaar voor gebruik. Test het oppervlak met een klein beetje water om te zien of het materiaal nu ook echt waterafstotend is.

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk dan ook eens deze leestip: Teakhout behandelen

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.