Cabriodak optimaal beschermen door impregneren

Als gelukkige eigenaar van een cabriolet begrijp je ongetwijfeld het belang van een goed onderhouden cabriodak. In dit artikel bespreken we hoe jij jouw cabriodak optimaal kunt verzorgen, impregneren en beschermen tegen de invloeden van weer en milieu.

Waarom wil jij jouw cabriodak beschermen?

Cabriodak impregneren met nano coatingJe cabriodak staat dag in, dag uit bloot aan verschillende uitdagingen zoals zon, regen, vogelpoep en meer. Het beschermen en impregneren van je cabriodak is essentieel om de levensduur ervan te verlengen en het er als nieuw uit te laten zien. Hier zijn enkele redenen waarom cabriodakbescherming belangrijk is:

 • Behoud van uiterlijk: Een goed verzorgd cabriodak draagt bij aan de algehele uitstraling van je auto. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar behoudt ook de waarde van je voertuig.
 • Bestendigheid tegen weersinvloeden: Je cabriodak moet bestand zijn tegen de elementen, waaronder UV-stralen, regen en wind. Bescherming helpt de duurzaamheid te vergroten.
 • Voorkomen van schade: Schade door vogelpoep, boomhars en andere verontreinigingen kan je cabriodak aantasten. Bescherming voorkomt deze schade.

Zo ga jij jouw cabriodak impregneren

In hoofdlijnen moet je het impregneren van jouw cabriodak aanpakken:

 1. Grondig reinigen: Start altijd met een grondige reiniging om vuil, stof en verontreinigingen te verwijderen voordat je begint met beschermen.
 2. NC Nano coating voor textiel: Gebruik onze NC Nano coating voor Textiel voor de optimale bescherming van jouw cabriodak.
 3. Gelijkmatig aanbrengen: Breng het beschermingsmiddel gelijkmatig aan over het hele oppervlak van je cabriodak om ervoor te zorgen dat geen enkel gebied wordt overgeslagen.
 4. Tijd voor drogen: Laat je cabriodak na behandeling volledig drogen voordat je het weer in gebruik neemt. Dit kan enkele uren tot een dag duren, afhankelijk van de omstandigheden.

Regelmatig onderhoud

Buiten de beschermingsmethoden is regelmatig onderhoud van jouw cabriodak van groot belang. Inspecteer het dak regelmatig op tekenen van slijtage, beschadigingen of losraken, en repareer indien nodig. Regelmatig onderhoud zal de levensduur van je cabriodak verlengen en ervoor zorgen dat het er altijd piekfijn uitziet.

Samengevat, het beschermen van jouw cabriodak is essentieel om het er goed uit te laten zien, de levensduur te verlengen en schade te voorkomen. Met de juiste zorg en aandacht kun jij ervoor zorgen dat jouw cabrio er altijd op zijn best uitziet en klaar is voor nieuwe avonturen, ongeacht de weersomstandigheden.

Met deze 4 stappen krijg jij het beste resultaat!

Voor je deze stappen volgt houd ook rekening met de volgende praktische informatie. Niet mengen met andere producten en niet (teveel) verdunnen. Lage temperaturen vertragen de werkzaamheid, pas daar de inwerktijd op aan.

 1. De basis principe van het beschermen van jouw textiel, leder en suede is door dit eerst goed en diep te reinigen. Dat je doe eerst met onze NC Textielreiniger. Dit is een Nanoreiniger dat diep reinigt en jouw textiel, leder en suede grondig schoonmaakt. Onze nano coatings werken het beste met onze speciale Nanoreinigers. Nadat je dit hebt gedaan, goed laten drogen. Dat duurt minimaal 2 tot 3 uur.

 2. Controleer of het textiel, leder of suede goed droog, vuilvrij en stofvrij is. Draai de dop los en gebruik de meegeleverde trigger (lage drukspuit) door deze in de fles te doen en goed aan te draaien. Spuit (spray) vervolgens het textiel, leder of suede met NC Nano coating voor Textiel, Leder & Suède of door het object te dompelen. Bij spuitapplicatie met een power spons of zachte borstel het materiaal verdelen en in de vezel wrijven. Als je er voor kiest om het object te dompelen giet de NC Nano coating voor Textiel, Leder & Suède in een bak waar het object ook in kan.

 3. Breng NC Nano coating voor Textiel, Leder & Suède aan in één verzadigende laag. Bij sommige sterk zuigende materialen kan een tweede behandeling (binnen 30 minuten) noodzakelijk blijken.

 4. Laat het behandelde materiaal volledig drogen aan de lucht. Na 24 uur is het materiaal klaar voor gebruik. Test het oppervlak met een klein beetje water om te zien of het materiaal nu ook echt waterafstotend is.

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk dan ook eens deze leestip: Teakhout behandelen

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.