Douglas hout behandelen kan je eenvoudig zelf doen

Douglas hout behandelenDouglas hout is een zeer gewild materiaal vanwege zijn unieke eigenschappen, waardoor het een ideale keuze is voor meubels en andere houtbewerkingsprojecten. De sterkte en stabiliteit maken het geschikt voor zowel buiten- als binnentoepassingen, terwijl de natuurlijke nerf het aantrekkelijk maakt om naar te kijken. Om de levensduur van Douglas hout te verzekeren, moet je het behandelen met een nanocoating. Douglas hout behandelen met nano coating is een klusje dat je eenvoudig zelf kan doen. Nanocoating biedt bescherming tegen UV-stralen, vocht, hitte en kou, waardoor de levensduur van jouw meubel of project wordt verlengd. Het helpt ook de natuurlijke schoonheid en kleur van jouw Douglas hout te behouden door te voorkomen dat het na verloop van tijd verbleekt.

Nanocoating.nl heeft alles om je Douglas hout te behandelen

De beste manier om Douglas hout te behandelen is met een nanocoating. Nanocoatings zijn ongelooflijk dunne lagen beschermende film die fungeren als een barrière tegen de elementen, waardoor verbleking en slijtage door dagelijks gebruik worden voorkomen. De coatings worden in vloeibare vorm aangebracht door ze op het houtoppervlak te spuiten of te borstelen. Eenmaal droog biedt de nanocoating een duurzame bescherming voor jouw meubel of project. Wanneer je een nanocoating aanbrengt op Douglas hout, moet je extra voorzichtig zijn rond knoesten en andere onvolkomenheden in het materiaal die luchtbellen kunnen insluiten. Voor een maximale bescherming en een lange levensduur moet je twee lagen nanocoating aanbrengen en elke laag laten uitharden voordat je een volgende laag aanbrengt. Met de juiste behandeling zal jouw Douglas hout een lange tijd prachtig blijven!

Zo behandel jij eenvoudig je Douglas hout

Test altijd eerst even de NC Houtreiniger op een klein stukje om zeker te zijn dat het hout niet aantast. Test een stukje door het in te sprayen en 5 minuten in te laten trekken. Maak het vervolgens schoon met water en een droge doek. Verwijderen zoveel mogelijk van het vuil eerst. Na de voorbereiding volg dan de volgende stappen:

  1. Start met een klein proefvlak om een idee te krijgen van het resultaat en toepasbaarheid / verbruik. 
  2. NC Houtreiniger onverdund aanbrengen met een lagedrukspuit, sprayflacon of zachte borstel. 
  3. Laat 10 - 15 minuten laten inwerken op de ondergrond. Eventueel beetje extra helpen boeien met een witte pad.
  4. De ondergrond goed afspoelen met voldoende warm water onder gepaste druk. Dus bij zachte poreuze houtsoorten een lage druk om schade te voorkomen. Het is allemaal vrij logisch.  
  5. Herhaal eventueel de procedure.
  6. Bescherm vervolgens je hout met de NC Nano coating voor Hout.
  7. Schudden voor gebruik.
  8. Breng NC Nano Coating voor Hout gelijkmatig aan met een viltroller, blokkwast of lagedrukspuit.
  9. Breng bij sterk zuigende ondergronden nat-in-nat een tweede laag aan.
  10. Verwijder overtollige coating direct na aanbrengen. Na 3 uur is het hout stofdroog en na ca. 24 uur volledig doorgedroogd.

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk dan ook eens deze leestip: Eikenhout behandelen

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.