Eikenhout behandelen kan je eenvoudig zelf doen

Eikenhout behandelenEiken is een ongelooflijk veelzijdig materiaal met vele toepassingsmogelijkheden, van meubels tot vloeren. Het is sterk, duurzaam en esthetisch aantrekkelijk, waardoor het een populaire keuze is voor zowel het interieur als het exterieur. Eikenhout behandelen is een klus dat je eenvoudig zelf kan doen. Bij een goede behandeling en verzorging kan eikenhout generaties lang meegaan en waarde toevoegen aan jouw huis. Het aanbrengen van een nanocoating op het hout helpt de schoonheid en sterkte ervan te behouden door een beschermende barrière te vormen tegen water en andere elementen. Bovendien verminderen nanocoatings de blootstelling aan ultraviolet licht dat anders na verloop van tijd verkleuring en verbleking zou kunnen veroorzaken. Met de juiste toepassing van een nanocoating kunt je jouw eikenhout jarenlang mooi houden!

Nanocoating.nl heeft alles om je eikenhout te behandelen

Een goede behandeling van eikenhout is essentieel om de duurzaamheid en schoonheid ervan te behouden. Begin met het oppervlak grondig schoon te maken. Dit doe je met onze NC Houtreiniger. Nadat al het vuil van het eikenhout is verwijderd ga je aan de slag met onze beschermer. NC Nano coating voor hout is onze oplossing om jouw eikenhout jarenlang te beschermen. Als je deze stappen volgt, blijft jouw eikenhout jarenlang in goede conditie!

Zo behandel jij eenvoudig je eikenhout

Test altijd eerst even de NC Houtreiniger op een klein stukje om zeker te zijn dat het hout niet aantast. Test een stukje door het in te sprayen en 5 minuten in te laten trekken. Maak het vervolgens schoon met water en een droge doek. Verwijderen zoveel mogelijk van het vuil eerst. Na de voorbereiding volg dan de volgende stappen:

  1. Start met een klein proefvlak om een idee te krijgen van het resultaat en toepasbaarheid / verbruik. 
  2. NC Houtreiniger onverdund aanbrengen met een lagedrukspuit, sprayflacon of zachte borstel. 
  3. Laat 10 - 15 minuten laten inwerken op de ondergrond. Eventueel beetje extra helpen boeien met een witte pad.
  4. De ondergrond goed afspoelen met voldoende warm water onder gepaste druk. Dus bij zachte poreuze houtsoorten een lage druk om schade te voorkomen. Het is allemaal vrij logisch.  
  5. Herhaal eventueel de procedure.
  6. Bescherm vervolgens je hout met de NC Nano coating voor Hout.
  7. Schudden voor gebruik.
  8. Breng NC Nano Coating voor Hout gelijkmatig aan met een viltroller, blokkwast of lagedrukspuit.
  9. Breng bij sterk zuigende ondergronden nat-in-nat een tweede laag aan.
  10. Verwijder overtollige coating direct na aanbrengen. Na 3 uur is het hout stofdroog en na ca. 24 uur volledig doorgedroogd.

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk dan ook eens deze leestip: Suar hout behandelen

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.