Hardhout schoonmaken

Hardhout schoonmakenHardhouten vloeren zijn een mooie en klassieke aanwinst voor elk huis, maar ze kunnen moeilijk schoon te houden zijn. Dit is waar Nanocoating.nl om de hoek komt kijken - met ons assortiment producten maken wij hardhout schoonmaken een fluitje van een cent. Regelmatig schoonmaken, de juiste producten gebruiken, en schade door vuil en vocht vermijden zijn belangrijke elementen om jouw hardhouten vloer te beschermen.

Nanocoating.nl heeft alles om je hardhouten vloeren schoon te maken en te beschermen

Het schoonmaken van hardhouten vloeren kan een lastige klus zijn, maar het is niet onmogelijk. De eerste stap bij het schoonmaken van elk type hardhouten vloer is het stofzuigen of opvegen van al het vuil dat zich op het oppervlak heeft opgehoopt. Gebruik vervolgens onze NC Houtreiniger om vlekken te verwijderen. Deze nanoreiniger reinigt dieper dan 'gewone' reinigers. Zorg ervoor dat je de vloer daarna afspoelt met water om ervoor te zorgen dat er geen reiniger achterblijft dat de lak na verloop van tijd dof kan maken. Als jouw vloer onlangs in de was is gezet, poets dan met een zachte doek of een boenpad om de glans te behouden. Met deze eenvoudige stappen zal jouw hardhouten vloer er jarenlang prachtig uitzien!

Zo maak jij jouw hardhouten vloeren schoon en bescherm je het

Test altijd eerst even de NC Houtreiniger op een klein stukje om zeker te zijn dat het hout niet aantast. Test een stukje door het in te sprayen en 5 minuten in te laten trekken. Maak het vervolgens schoon met water en een droge doek. Verwijderen zoveel mogelijk van het vuil eerst. Na de voorbereiding volg dan de volgende stappen:

  1. Start met een klein proefvlak om een idee te krijgen van het resultaat en toepasbaarheid / verbruik. 
  2. NC Houtreiniger onverdund aanbrengen met een lagedrukspuit, sprayflacon of zachte borstel. 
  3. Laat 10 - 15 minuten laten inwerken op de ondergrond. Eventueel beetje extra helpen boeien met een witte pad.
  4. De ondergrond goed afspoelen met voldoende warm water onder gepaste druk. Dus bij zachte poreuze houtsoorten een lage druk om schade te voorkomen. Het is allemaal vrij logisch.  
  5. Herhaal eventueel de procedure.
  6. Bescherm vervolgens je hout met de NC Nano coating voor Hout.
  7. Schudden voor gebruik.
  8. Breng NC Nano Coating voor Hout gelijkmatig aan met een viltroller, blokkwast of lagedrukspuit.
  9. Breng bij sterk zuigende ondergronden nat-in-nat een tweede laag aan.
  10. Verwijder overtollige coating direct na aanbrengen. Na 3 uur is het hout stofdroog en na ca. 24 uur volledig doorgedroogd.

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk dan ook eens deze leestip: Houtenvloer schoonmaken

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.