Hars verwijderen uit kleding

Je hebt genoten van het buitenleven en plotseling vind je een lelijke harsvlek op je mooie kleren. Hars is ongelooflijk kleverig en het kan een uitdaging zijn om het uit kleding te krijgen. Wanhoop echter niet; in dit artikel vind je tips waarmee je jouw kleding weer in ere kunt herstellen! Met deze trucs kun je binnenkort je favoriete jas, t-shirt of jurk weer dragen zonder lelijke vlekken.

Nanocoating.nl heeft alles om hars te verwijderen uit je kleding

Hars verwijderen uit kledingWanneer de schors van naaldbomen wordt beschadigd, produceren zij hars om zich te beschermen tegen onder meer virussen en ongedierte. Hars is taai en kleverig, waardoor het zeer nuttig is in de industrie. Verse hars smeert echter gemakkelijk op kleding, terwijl gedroogde hars stevig aan de vezels vastkleeft, waardoor het moeilijk te verwijderen is. Hars op kleding kan dus erg vervelend zijn. Met onze NC Textielreiniger kan je, met de juiste stappen, hars uit je kleding verwijderen. De textielreiniger reinigt dieper dan 'gewone' reinigers en is ideaal om hars uit kleding te halen.

Zo verwijder je snel hars uit je kleding

Test altijd eerst even de NC Textielreiniger op een klein stukje om zeker te zijn dat het kledingstuk niet in kleur gaat veranderen. Verwijder zoveel mogelijk van de hars eerst. Na de voorbereiding volg dan de volgende stappen om hars uit je kleding te verwijderen:

  1. Let op! Bij leder en suede de NC Textielreiniger verdunnen met water. Verhouding 1:5 tot 1:10. Aanbrengen door het materiaal te behandelen met de bijgeleverde lagedrukspuit (spuiten / sprayen) of een borstel.
  2. Laat het enkele minuten inwerken, boen dan eventueel met een witte pad of schuurspons om het effect te versnellen.
  3. Neem het oppervlak af met water en/of een microvezeldoek.
  4. Indien nodig herhaal de procedure.
  5. Bescherm vervolgens je kleding met de NC Nano coating voor Textiel.

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk dan ook eens deze leestip: Koffievlek verwijderen

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.