Houten terras schoonmaken

Houten terras schoonmakenHouten terrassen zijn een populaire keuze voor veel huiseigenaren die een buitenruimte aan hun woning willen toevoegen. Maar als je niets doet, kunnen houten terrassen snel vollopen met vuil, stof, algen en schimmel, waardoor ze er moe en versleten uit gaan zien.

Een regelmatige reiniging van jouw houten terras helpt de esthetische uitstraling te behouden en beschermt de onderliggende materialen tegen schade. Je houten terras schoonmaken is een klus dat je eenvoudig zelf kan doen. Als je jouw houten terras in topconditie wilt houden, is een regelmatige schoonmaakbeurt essentieel.

Door de juiste producten te gebruiken en enkele eenvoudige stappen te volgen, kan je jouw houten terras het hele jaar door in topconditie houden.

Nanocoating.nl heeft alles om je houten terras schoon te maken en te beschermen

Het schoonmaken van jouw houten terras is relatief eenvoudig, maar vereist wel enige basiskennis en het juiste gereedschap. Begin met het schrobben van het oppervlak van de vlonder met warm water en onze NC Houtreiniger met een borstel met zachte haren.

Spoel alle resten af en laat het dek aan de lucht drogen. Als de vlonder is opgedroogd, kunt je een hogedrukreiniger onder lage druk gebruiken om al het resterende vuil te verwijderen. Voor hardnekkiger vlekken, zoals olie of vet, moet je ook onze NC Houtreiniger voor houten terrassen gebruiken. Breng ten slotte een speciaal voor hout ontworpen nanocoating, onze NC nano coating voor hout, aan om te beschermen tegen verdere schade door blootstelling aan water en UV-straling.

Dit zal jouw frisse, schone uitstraling helpen verzegelen.

Zo maak jij jouw houten terras schoon en bescherm je het

Test altijd eerst even de NC Houtreiniger op een klein stukje om zeker te zijn dat het hout niet aantast. Test een stukje door het in te sprayen en 5 minuten in te laten trekken. Maak het vervolgens schoon met water en een droge doek. Verwijderen zoveel mogelijk van het vuil eerst. Na de voorbereiding volg dan de volgende stappen:

  1. Start met een klein proefvlak om een idee te krijgen van het resultaat en toepasbaarheid / verbruik. 
  2. NC Houtreiniger onverdund aanbrengen met een lagedrukspuit, sprayflacon of zachte borstel. 
  3. Laat 10 - 15 minuten laten inwerken op de ondergrond. Eventueel beetje extra helpen boeien met een witte pad.
  4. De ondergrond goed afspoelen met voldoende warm water onder gepaste druk. Dus bij zachte poreuze houtsoorten een lage druk om schade te voorkomen. Het is allemaal vrij logisch.  
  5. Herhaal eventueel de procedure.
  6. Bescherm vervolgens je hout met de NC Nano coating voor Hout.
  7. Schudden voor gebruik.
  8. Breng NC Nano Coating voor Hout gelijkmatig aan met een viltroller, blokkwast of lagedrukspuit.
  9. Breng bij sterk zuigende ondergronden nat-in-nat een tweede laag aan.
  10. Verwijder overtollige coating direct na aanbrengen. Na 3 uur is het hout stofdroog en na ca. 24 uur volledig doorgedroogd.

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Tevens voldoen wij volledig aan REACH, dat is een Europese verordening over de productie van en handel in chemische stoffen.

Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk hier dan al onze blogs of neem ook eens een kijkje in dit assortiment: Laminaat schoonmaken

Waarom kiezen klanten voor Nanocoating.nl?

✅ Niet goed? Geld terug!*
‚úÖ¬†Gratis verzending vanaf ‚ā¨30,-
✅ Op werkdagen <23:30 besteld = dezelfde dag verzonden
✅ Complete aankoop bescherming via Trusted Shops
✅ Gecertificeerd lid van Webwinkelkeur
✅ Veilig en vertrouwd betalen via o.a. iDeal of credit card
✅ Kwaliteit coatings en reinigers uit Nederland
✅ Producten bevatten geen PFAS en zijn milieuvriendelijk

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.