Houten vloer waterafstotend maken en beschermen

Je prachtige houten vloer is een van de meest waardevolle elementen in je huis. Het geeft warmte, karakter en schoonheid aan je interieur. Het is dan ook van groot belang om je houten vloer goed te onderhouden en te beschermen tegen vocht en andere schadelijke invloeden. Gelukkig biedt de NC Nano Coating van Nanocoating.nl dé oplossing om je houten vloer waterafstotend te maken en zo de levensduur ervan te verlengen.

Waarom jij je houten vloer waterafstotend maken moet

Houten vloer waterafstotend maken en beschermenJe houten vloer staat dagelijks bloot aan verschillende vormen van belasting, waaronder morsen, schoenen met vocht, en andere ongelukjes. Zonder de juiste bescherming kan dit leiden tot problemen zoals:

 • Vochtproblemen: Hout is gevoelig voor vocht en kan uitzetten, krimpen of zelfs kromtrekken als het te veel in aanraking komt met water.
 • Vervorming: Door vocht kan de vloer kromtrekken, wat kan leiden tot ongelijke oppervlakken en struikelgevaar.
 • Vlekken en vervaging: Gemorst vocht of andere vloeistoffen kunnen lelijke vlekken achterlaten en de kleur van het hout doen vervagen.
 • Schimmel en geurproblemen: Vochtige omstandigheden kunnen schimmelgroei bevorderen en onaangename geuren veroorzaken.

Door je houten vloer waterafstotend te maken met de NC Nano Coating, voorkom je deze problemen en behoud je de schoonheid en duurzaamheid van je vloer.

De voordelen van de NC Nano coating voor je houten vloer

De NC Nano coating voor Hout is een geavanceerde formule die speciaal is ontwikkeld om hout te beschermen tegen vocht en andere schadelijke invloeden. Enkele voordelen van het gebruik van deze coating zijn:

 • Waterafstotend: De coating creëert een waterdichte barrière die vocht afstoot, waardoor je vloer beschermd blijft.
 • Lange levensduur: Eenmaal aangebracht, behoudt de coating zijn werking voor lange tijd, zelfs bij intensief gebruik.
 • Bewaring van natuurlijke uitstraling: Je vloer behoudt zijn natuurlijke kleur en textuur, zonder er kunstmatig uit te zien.
 • Gemakkelijk onderhoud: Met de waterafstotende eigenschappen is je vloer gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Zo kan jij eenvoudig je houten vloer waterafstotend maken

Het aanbrengen van de NC Nano Coating op je houten vloer is een eenvoudig proces:

 1. Zorg ervoor dat je vloer schoon en droog is voordat je begint. Reinig eerst grondig met onze NC Houtreiniger.
 2. Breng de coating gelijkmatig aan met een geschikt gereedschap naar keuze, zoals een roller of kwast.
 3. Laat de coating volledig drogen, meestal binnen enkele uren, afhankelijk van de omgevingstemperatuur.
 4. Herhaal indien nodig voor een optimale bescherming.

Conclusie

Je houten vloer is een kostbaar bezit en verdient de beste bescherming. Het waterafstotend maken van je vloer met de NC Nano Coating van Nanocoating.nl is een slimme investering in de levensduur en uitstraling van je vloer. Met de voordelen van waterafstoting, langdurige werking en gemakkelijk onderhoud, hoef je je geen zorgen meer te maken over vochtschade of vlekken. Geniet van een prachtige houten vloer die er jarenlang als nieuw uit blijft zien!

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk dan ook eens deze leestip: Teakhout behandelen

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.