Houtenvloer schoonmaken

Houtenvloer schoonmakenHouten vloeren geven elke kamer een vleugje schoonheid en elegantie en vormen een duurzaam oppervlak. Om de aantrekkelijkheid en levensduur van jouw houten vloer te behouden, is het belangrijk deze regelmatig te reinigen. Je houtenvloer schoonmaken is super eenvoudig.

Door jouw houten vloer regelmatig schoon te maken, verwijder je vuil, stof en afval dat zich in de loop der tijd kan ophopen en krassen of andere schade kan veroorzaken. Gebruik ook beschermingsmiddelen zoals een nanocoating om het hout te verzegelen en het langer mooi te houden.

Regelmatig schoonmaken helpt ook de hoeveelheid allergenen in jouw woonomgeving te verminderen, omdat deze deeltjes zich kunnen nestelen in de pori√ęn van houten oppervlakken.

Door jouw houten vloeren goed te onderhouden door ze regelmatig schoon te maken, kan je ervoor zorgen dat ze er jarenlang mooi blijven uitzien.

Nanocoating.nl heeft alles om je houtenvloeren schoon te maken en te beschermen

Om jouw houten vloer op zijn best te houden, is het belangrijk deze regelmatig schoon te maken. Begin met het stofzuigen van de vloer of gebruik een dweil om al het vuil dat zich op het oppervlak van het hout heeft vastgezet te verwijderen. Voor een extra diepe reiniging gebruikt je een vochtige dweil met warm water en allesreiniger om hardnekkig vuil te verwijderen.

Onze NC Houtreiniger kan daar ook bij helpen. Om te voorkomen dat er vocht in jouw vloer wordt opgenomen, moet je deze onmiddellijk na het schoonmaken drogen. Breng bovendien een nano coating aan om jouw houtenvloer te beschermen en het in de toekomst gemakkelijker schoon te maken.

Vergeet ten slotte niet om al het vuil dat zich langs de randen of hoeken heeft opgehoopt weg te vegen; zo voorkom je ernstigere schade zoals krassen of andere schade.

Zo maak jij jouw houtenvloeren schoon en bescherm je het

Test altijd eerst even de NC Houtreiniger op een klein stukje om zeker te zijn dat het hout niet aantast. Test een stukje door het in te sprayen en 5 minuten in te laten trekken. Maak het vervolgens schoon met water en een droge doek. Verwijderen zoveel mogelijk van het vuil eerst. Na de voorbereiding volg dan de volgende stappen:

  1. Start met een klein proefvlak om een idee te krijgen van het resultaat en toepasbaarheid / verbruik. 
  2. NC Houtreiniger onverdund aanbrengen met een lagedrukspuit, sprayflacon of zachte borstel. 
  3. Laat 10 - 15 minuten laten inwerken op de ondergrond. Eventueel beetje extra helpen boeien met een witte pad.
  4. De ondergrond goed afspoelen met voldoende warm water onder gepaste druk. Dus bij zachte poreuze houtsoorten een lage druk om schade te voorkomen. Het is allemaal vrij logisch.  
  5. Herhaal eventueel de procedure.
  6. Bescherm vervolgens je hout met de NC Nano coating voor Hout.
  7. Schudden voor gebruik.
  8. Breng NC Nano Coating voor Hout gelijkmatig aan met een viltroller, blokkwast of lagedrukspuit.
  9. Breng bij sterk zuigende ondergronden nat-in-nat een tweede laag aan.
  10. Verwijder overtollige coating direct na aanbrengen. Na 3 uur is het hout stofdroog en na ca. 24 uur volledig doorgedroogd.

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Tevens voldoen wij volledig aan REACH, dat is een Europese verordening over de productie van en handel in chemische stoffen.

Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk hier dan al onze blogs of neem ook eens een kijkje in dit assortiment: Steigerhout schoonmaken

Waarom kiezen klanten voor Nanocoating.nl?

✅ Niet goed? Geld terug!*
‚úÖ¬†Gratis verzending vanaf ‚ā¨30,-
✅ Op werkdagen <23:30 besteld = dezelfde dag verzonden
✅ Complete aankoop bescherming via Trusted Shops
✅ Gecertificeerd lid van Webwinkelkeur
✅ Veilig en vertrouwd betalen via o.a. iDeal of credit card
✅ Kwaliteit coatings en reinigers uit Nederland
✅ Producten bevatten geen PFAS en zijn milieuvriendelijk

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.