Inktvlekken verwijderen

In dit artikel delen we nuttige tips die je kan helpen om inkt uit kleding te krijgen, vooral wanneer deze is ingedroogd en hardnekkig is. Snel handelen wanneer de vlek voor het eerst verschijnt, maakt het inktvlekken verwijderen veel gemakkelijker, omdat de vlek geen tijd heeft gehad om in de stof te trekken of op te drogen. 

Leg onmiddellijk een doek onder het kledingstuk om zoveel mogelijk inkt te absorberen en te voorkomen dat de inkt doorlekt naar de achterkant. Dep de inktvlek met een witte doek; niet wrijven, want dan trekt de inkt dieper in het textiel. Blijf deppen tot er geen inkt meer uitkomt. Behandel de andere kant van de stof op dezelfde manier. Hoewel waarschijnlijk niet alle inkt wordt verwijderd, is de schade in ieder geval beperkt. Als het nog steeds niet helemaal weg is, probeer dan middeltjes om het permanent van je kleding te verwijderen.

Nanocoating.nl heeft alles om inktvlekken te verwijderen uit je kleding

Inktvlekken verwijderenControleer, voordat je de stof laat drogen, of de vlek volledig is verdwenen om te voorkomen dat de inkt erin trekt. Als bevlekte kleding toch in de droger belandt, behandel het kledingstuk dan vooraf met een speciale vlekverwijderaar en voeg een kleine hoeveelheid toe aan de was. Door dit proces verschillende keren te herhalen, worden uiteindelijk zelfs oude inktvlekken uit kleding verwijderd. Met onze NC Textielreiniger kan je, met de juiste stappen, inktvlekken uit je kleding verwijderen. De textielreiniger reinigt dieper dan 'gewone' reinigers en is ideaal om inkt uit kleding te halen.

Zo verwijder je snel inktvlekken uit je kleding

Test altijd eerst even de NC Textielreiniger op een klein stukje om zeker te zijn dat het kledingstuk niet in kleur gaat veranderen. Verwijder zoveel mogelijk van de inkt eerst. Na de voorbereiding volg dan de volgende stappen om inkt uit je kleding te verwijderen:

  1. Let op! Bij leder en suede de NC Textielreiniger verdunnen met water. Verhouding 1:5 tot 1:10. Aanbrengen door het materiaal te behandelen met de bijgeleverde lagedrukspuit (spuiten / sprayen) of een borstel.
  2. Laat het enkele minuten inwerken, boen dan eventueel met een witte pad of schuurspons om het effect te versnellen.
  3. Neem het oppervlak af met water en/of een microvezeldoek.
  4. Indien nodig herhaal de procedure.
  5. Bescherm vervolgens je kleding met de NC Nano coating voor Textiel.

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Tevens voldoen wij volledig aan REACH, dat is een Europese verordening over de productie van en handel in chemische stoffen.

Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk hier dan al onze blogs of neem ook eens een kijkje in dit assortiment: Kaarsvet verwijderen

Waarom kiezen klanten voor Nanocoating.nl?

✅ Niet goed? Geld terug!*
✅ Gratis verzending vanaf €30,-
✅ Op werkdagen <23:30 besteld = dezelfde dag verzonden
✅ Complete aankoop bescherming via Trusted Shops
✅ Gecertificeerd lid van Webwinkelkeur
✅ Veilig en vertrouwd betalen via o.a. iDeal of credit card
✅ Kwaliteit coatings en reinigers uit Nederland
✅ Producten bevatten geen PFAS en zijn milieuvriendelijk

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.