Hoe je jouw jeans en broeken effectief kunt impregneren

Als jeans- en broekenliefhebber begrijp je ongetwijfeld het belang van het behouden van je favoriete kledingstukken in topconditie. In dit artikel gaan we bespreken hoe je jouw jeans en broeken kunt impregneren om ze te beschermen tegen vuil, vlekken en vocht, waardoor ze langer meegaan en er als nieuw blijven uitzien.

Waarom je jouw jeans en broeken wilt impregneren?

Jeans en broeken impregnerenJeans en broeken zijn kledingstukken die dagelijks worden gedragen en blootgesteld aan allerlei elementen. Het impregneren van je jeans en broeken heeft verschillende voordelen:

 • Bescherming tegen vlekken: Impregneren cre√ęert een beschermende laag op je kleding die voorkomt dat vloeistoffen en vuil zich aan de stof hechten, waardoor vlekken worden voorkomen.
 • Verlenging van levensduur: Door je jeans en broeken te impregneren, verminder je slijtage en verleng je de levensduur van je favoriete kledingstukken.
 • Weerbestendigheid: Impregneren maakt je jeans en broeken bestendig tegen vocht, wat handig is bij onverwachte regenbuien.

Zo moet jij jouw jeans en broeken impregneren

Het impregneren van jeans en broeken is eenvoudig en kan thuis worden gedaan. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 1. Reinig je kleding: Was en droog je jeans en broeken volgens de instructies op het label voordat je begint. Een schone ondergrond is essentieel voor een goede impregneerbehandeling.
 2. Kies de juiste impregneerspray: Gebruik hier onze NC Nano coating voor textiel voor.
 3. Spuit gelijkmatig: Hang je jeans en broeken op een goed geventileerde plaats en spuit de impregneerspray gelijkmatig over het oppervlak. Zorg ervoor dat je alle delen bedekt, inclusief de zakken.
 4. Laat drogen: Laat je kleding volledig drogen voordat je ze weer draagt. Dit zorgt ervoor dat de coating goed hecht aan de stof.
 5. Herhaal indien nodig: Afhankelijk van het type spray dat je gebruikt, kan het nodig zijn om het prcoes na enkele wasbeurten te herhalen. Volg de aanwijzingen op de verpakking.

Regelmatig Onderhoud

Naast het impregneren van je jeans en broeken is regelmatig onderhoud belangrijk. Hier zijn enkele tips:

 • Lees het label: Volg altijd de instructies op het label van je kleding om te zorgen dat je ze op de juiste manier wast en droogt.
 • Behandel vlekken snel: Als je toch een vlek op je jeans of broek krijgt, behandel deze dan zo snel mogelijk om blijvende schade te voorkomen.
 • Inspecteer op slijtage: Controleer regelmatig je kleding op tekenen van slijtage, zoals versleten stof of losse naden, en repareer deze indien nodig.

Concluderend, het impregneren van je jeans en broeken is een eenvoudige maar effectieve manier om ze te beschermen tegen vlekken en slijtage. Met de juiste zorg en aandacht kun je ervoor zorgen dat je favoriete kledingstukken er altijd geweldig uitzien en langer meegaan, waardoor je geld bespaart en het milieu ontziet.

Met deze 4 stappen krijg jij het beste resultaat!

Voor je deze stappen volgt houd ook rekening met de volgende praktische informatie. Niet mengen met andere producten en niet (teveel) verdunnen. Lage temperaturen vertragen de werkzaamheid, pas daar de inwerktijd op aan.

 1. De basis principe van het beschermen van jouw textiel, leder en suede is door dit eerst goed en diep te reinigen. Dat je doe eerst met onze NC Textielreiniger. Dit is een Nanoreiniger dat diep reinigt en jouw textiel, leder en suede grondig schoonmaakt. Onze nano coatings werken het beste met onze speciale Nanoreinigers. Nadat je dit hebt gedaan, goed laten drogen. Dat duurt minimaal 2 tot 3 uur.

 2. Controleer of het textiel, leder of suede goed droog, vuilvrij en stofvrij is. Draai de dop los en gebruik de meegeleverde trigger (lage drukspuit) door deze in de fles te doen en goed aan te draaien. Spuit (spray) vervolgens het textiel, leder of suede met NC Nano coating voor Textiel, Leder & Suède of door het object te dompelen. Bij spuitapplicatie met een power spons of zachte borstel het materiaal verdelen en in de vezel wrijven. Als je er voor kiest om het object te dompelen giet de NC Nano coating voor Textiel, Leder & Suède in een bak waar het object ook in kan.

 3. Breng NC Nano coating voor Textiel, Leder & Suède aan in één verzadigende laag. Bij sommige sterk zuigende materialen kan een tweede behandeling (binnen 30 minuten) noodzakelijk blijken.

 4. Laat het behandelde materiaal volledig drogen aan de lucht. Na 24 uur is het materiaal klaar voor gebruik. Test het oppervlak met een klein beetje water om te zien of het materiaal nu ook echt waterafstotend is.

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk dan ook eens deze leestip: Teakhout behandelen

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.