Kaarsvet verwijderen uit kleding

Net een leuke avond op de planning, kaarsen aangestoken en oeps! Kaarsvet in je kleding. Kaarsvet verwijderen uit kleding is geen probleem. In deze blog lees hoe je dat eenvoudig kan doen. Een ongelukje zit een klein hoekje. Op een feestje of tijdens een etentje zijn kaarsen natuurlijk onmisbaar. Het kan zijn dat er geknoeid wordt en dat er kaarsvet op je kleding of bank komt. Wees niet bang, voor ieder probleem is er een oplossing.

Nanocoating.nl heeft alles om kaarsvet te verwijderen uit je kleding

Kaarsvet verwijderen uit kledingJe hoeft niet te schrobben of aan het kaarsvet te peuteren. Je kunt het gemakkelijk uit textiel verwijderen met een eenvoudige methode. De beste manier om kaarsvet te verwijderen is met een plat, niet-schurend voorwerp zoals een pasje of een spatel. Schraap voorzichtig het overtollige kaarsvet weg dat is afgekoeld en hard geworden op het oppervlak van de stof. Als er nog vetresten zijn, leg dan een papieren handdoek over de vlek en druk zachtjes met een strijkijzer op lage temperatuur. Dit zou moeten helpen de resterende was los te maken, zodat deze met een andere papieren handdoek of een andere doek kan worden afgedekt. Mocht dat niet voldoende zijn kan je met onze NC Textielreiniger, met de juiste stappen, kaarsvet uit je kleding verwijderen. De textielreiniger reinigt dieper dan 'gewone' reinigers en is ideaal om hars uit kleding te halen.

Zo verwijder je snel kaarsvet uit je kleding

Test altijd eerst even de NC Textielreiniger op een klein stukje om zeker te zijn dat het kledingstuk niet in kleur gaat veranderen. Verwijder zoveel mogelijk van het kaarsvet eerst. Na de voorbereiding volg dan de volgende stappen om kaarsvet uit je kleding te verwijderen:

  1. Let op! Bij leder en suede de NC Textielreiniger verdunnen met water. Verhouding 1:5 tot 1:10. Aanbrengen door het materiaal te behandelen met de bijgeleverde lagedrukspuit (spuiten / sprayen) of een borstel.
  2. Laat het enkele minuten inwerken, boen dan eventueel met een witte pad of schuurspons om het effect te versnellen.
  3. Neem het oppervlak af met water en/of een microvezeldoek.
  4. Indien nodig herhaal de procedure.
  5. Bescherm vervolgens je kleding met de NC Nano coating voor Textiel.

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk dan ook eens deze leestip: Kerrievlekken verwijderen

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.