Je kabelaring impregneren met krachtige coatings

Als je een boot bezit, weet je dat kabelaringen een cruciaal onderdeel vormen van de uitrusting. Kabelaringen beschermen je boot tegen schade bij het aanmeren en bieden extra drijfvermogen. Om ervoor te zorgen dat je kabelaringen in topconditie blijven en langer meegaan, is het impregneren ervan met NC Nano Coating voor Textiel van Nanocoating.nl een slimme zet. In dit artikel leggen we uit waarom dit belangrijk is en hoe je het kunt doen.

Waarom jij je kabelaring moet impregneren

kabelaring impregnerenImpregneren is het proces waarbij je een beschermende laag aanbrengt op de kabelaringen van je boot. Dit biedt verschillende voordelen, waaronder:

 • Waterafstotendheid: Geïmpregneerde kabelaringen zijn waterafstotend, wat betekent dat ze geen water absorberen. Dit voorkomt gewichtstoename en schade door vocht.
 • Bescherming tegen UV-straling: UV-straling van de zon kan schade veroorzaken aan kabelaringen. Impregneren beschermt ze tegen deze schadelijke straling.
 • Verlengde levensduur: Door je kabelaringen regelmatig te impregneren, verleng je hun levensduur, waardoor je kosten bespaart op vervanging.
 • Onderhoudsgemak: Geïmpregneerde kabelaringen zijn gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden, omdat vuil en vuil minder snel hechten.

Waarom onze NC Nano coating voor Textiel ideaal is voor kabelaring

De NC Nano Coating voor Textiel van Nanocoating.nl is de ideale keuze voor het impregneren van kabelaringen vanwege de volgende voordelen:

 • Diepe Impregnatie: De coating dringt diep door in de vezels van het textiel, waardoor een grondige en langdurige bescherming ontstaat.
 • UV-bescherming: NC Nano Coating biedt UV-bescherming, waardoor je kabelaringen minder gevoelig zijn voor verkleuring en schade door de zon.
 • Waterafstotend: De coating maakt kabelaringen effectief waterafstotend, waardoor vocht wordt afgestoten.
 • Gemakkelijk aan te brengen: Het impregneren met NC Nano Coating is eenvoudig en kan met de hand worden gedaan.

Hoe jij je kabelaring impregneert

Het impregneren van je kabelaringen met NC Nano Coating is een eenvoudig proces:

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat je kabelaringen schoon en droog zijn voordat je begint. Reinig eerst grondig met onze NC Textielreiniger.
 2. Applicatie: Breng de coating gelijkmatig aan op het oppervlak van de kabelaringen met behulp van een zachte doek of spons.
 3. Uitharding: Laat de coating drogen en uitharden volgens de aanbevelingen van de fabrikant.

Bescherm je kabelaringen en geniet

Met NC Nano Coating voor Textiel van Nanocoating.nl kun je je kabelaringen effectief beschermen tegen de elementen en de levensduur ervan verlengen. Of je nu een fanatieke zeiler bent of af en toe met je boot vaart, geïmpregneerde kabelaringen zijn essentieel voor de veiligheid en het behoud van je boot. Bescherm je kabelaringen met NC Nano Coating en geniet van zorgeloze avonturen op het water.

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk dan ook eens deze leestip: Teakhout behandelen

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.