Laminaat schoonmaken

Laminaat schoonmakenLaminaatvloeren zijn een populaire keuze voor veel woningen en bedrijven, omdat ze gemakkelijk te leggen, voordelig en duurzaam zijn. Het kan echter na verloop van tijd dof worden als het niet goed wordt onderhouden. Door jouw laminaatvloer regelmatig te reinigen, behoudt hij zijn glanzende afwerking en blijft hij er jarenlang als nieuw uitzien.

Laminaat schoonmaken is een eenvoudig klusje dat jezelf kan doen. Stof, vuil en morsen kunnen zich gemakkelijk ophopen op het oppervlak van het laminaat, wat vlekken of schade kan veroorzaken als het niet wordt behandeld. Door de vloer regelmatig met een vochtige doek af te nemen, blijft hij vrij van stof, waardoor hij er langer fris en stralend uitziet.

Het is ook belangrijk om de juiste producten voor jouw laminaatvloer te gebruiken, want agressieve chemicali√ęn of schurende reinigingsmiddelen kunnen je laminaatvloer aantasten.

Nanocoating.nl heeft alles om je laminaat schoon te maken en te beschermen

Het schoonmaken van laminaatvloeren is relatief eenvoudig. Begin met vegen of stofzuigen om vuil en puin te verwijderen. Maak vervolgens een oplossing van warm water en een mild schoonmaakmiddel. Gebruik dit mengsel om de vloer in lange streken van begin tot eind te dweilen. Droog de vloer na afloop met een schone doek om te voorkomen dat er strepen op het oppervlak achterblijven.

Gebruik voor diepere vlekken of hardnekkige vlekken een geschikte laminaatreiniger, zoals onze NC Houtreiniger, en poets vervolgens met een beschermende nanocoating, onze NC nano coating voor hout, voor extra bescherming tegen morsen en krassen in de toekomst.

Bij regelmatig onderhoud en verzorging zou jouw laminaatvloer er jarenlang fantastisch uit moeten zien!

Zo maak jij jouw laminaat schoon en bescherm je het

Test altijd eerst even de NC Houtreiniger op een klein stukje om zeker te zijn dat het hout niet aantast. Test een stukje door het in te sprayen en 5 minuten in te laten trekken. Maak het vervolgens schoon met water en een droge doek. Verwijderen zoveel mogelijk van het vuil eerst. Na de voorbereiding volg dan de volgende stappen:

  1. Start met een klein proefvlak om een idee te krijgen van het resultaat en toepasbaarheid / verbruik. 
  2. NC Houtreiniger onverdund aanbrengen met een lagedrukspuit, sprayflacon of zachte borstel. 
  3. Laat 10 - 15 minuten laten inwerken op de ondergrond. Eventueel beetje extra helpen boeien met een witte pad.
  4. De ondergrond goed afspoelen met voldoende warm water onder gepaste druk. Dus bij zachte poreuze houtsoorten een lage druk om schade te voorkomen. Het is allemaal vrij logisch.  
  5. Herhaal eventueel de procedure.
  6. Bescherm vervolgens je hout met de NC Nano coating voor Hout.
  7. Schudden voor gebruik.
  8. Breng NC Nano Coating voor Hout gelijkmatig aan met een viltroller, blokkwast of lagedrukspuit.
  9. Breng bij sterk zuigende ondergronden nat-in-nat een tweede laag aan.
  10. Verwijder overtollige coating direct na aanbrengen. Na 3 uur is het hout stofdroog en na ca. 24 uur volledig doorgedroogd.

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Tevens voldoen wij volledig aan REACH, dat is een Europese verordening over de productie van en handel in chemische stoffen.

Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk hier dan al onze blogs of neem ook eens een kijkje in dit assortiment: Vlonders schoonmaken

Waarom kiezen klanten voor Nanocoating.nl?

✅ Niet goed? Geld terug!*
‚úÖ¬†Gratis verzending vanaf ‚ā¨30,-
✅ Op werkdagen <23:30 besteld = dezelfde dag verzonden
✅ Complete aankoop bescherming via Trusted Shops
✅ Gecertificeerd lid van Webwinkelkeur
✅ Veilig en vertrouwd betalen via o.a. iDeal of credit card
✅ Kwaliteit coatings en reinigers uit Nederland
✅ Producten bevatten geen PFAS en zijn milieuvriendelijk

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.