Hoe jij jouw leder (leer) effectief kunt impregneren

Als liefhebber van lederen items begrijp je ongetwijfeld het belang van het goed verzorgen en beschermen van je lederen spullen. In dit artikel gaan we bespreken hoe jij jouw lederen producten kunt impregneren om ze te beschermen tegen vlekken, vocht en slijtage, waardoor ze er langer als nieuw blijven uitzien.

Waarom jij jouw leder moet impregneren?

Leder en leer impregnerenLeder is een prachtig en duurzaam materiaal, maar het is ook gevoelig voor invloeden van buitenaf. Het impregneren van je lederen items heeft verschillende voordelen:

 • Vlekpreventie:¬†Onze coating cre√ęert een beschermende laag op het leer, waardoor vlekken minder snel in de vezels trekken.
 • Waterafstotendheid: Ge√Įmpregneerd leer is beter bestand tegen vocht en regen, waardoor het niet snel doordrenkt raakt.
 • Verlenging van levensduur: Door je lederen producten te impregneren, verminder je slijtage en verleng je hun levensduur.

Zo moet jij jouw leder impregneren

Het impregneren van leder is een eenvoudige taak die je thuis kunt uitvoeren. Volg deze stappen om je lederen items effectief te impregneren:

 1. Reinig het leer: Begin met het schoonmaken van het leer. Gebruik een zachte doek om stof en vuil te verwijderen.
 2. Kies de juiste impregneerspray: Hiervoor krijg je onze NC Nano coating voor textiel, leder en suede.
 3. Test op een onopvallende plek: Voordat je de hele leren oppervlakte behandelt, test je de impregneerspray op een onopvallende plek om te controleren of er geen verkleuring optreedt.
 4. Spuit gelijkmatig: Spuit de impregneerspray gelijkmatig over het leer en zorg ervoor dat je alle delen van het item bedekt.
 5. Laat drogen: Laat het leer volledig drogen voordat je het weer gebruikt. Dit kan enkele uren tot een dag duren, afhankelijk van de omstandigheden.
 6. Herhaal indien nodig: Afhankelijk van het type spray dat je gebruikt en hoe vaak je het leer gebruikt, kan het nodig zijn om het impregneren na verloop van tijd te herhalen. Volg de aanwijzingen op de verpakking.

Regelmatig onderhoud

Naast onze coating is regelmatig onderhoud van je lederen items belangrijk. Hier zijn enkele tips:

 • Schoonmaken: Maak je lederen producten regelmatig schoon met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen.
 • Leerconditioner: Gebruik een leerconditioner om het leer soepel en glanzend te houden, vooral bij glad leer.
 • Opslag: Bewaar je lederen items op een koele en droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht.

Concluderend, het impregneren van je lederen producten is een slimme investering om ze te beschermen en hun levensduur te verlengen. Met de juiste zorg en aandacht zullen je lederen items er altijd stijlvol en als nieuw uitzien.

Met deze 4 stappen krijg jij het beste resultaat!

Voor je deze stappen volgt houd ook rekening met de volgende praktische informatie. Niet mengen met andere producten en niet (teveel) verdunnen. Lage temperaturen vertragen de werkzaamheid, pas daar de inwerktijd op aan.

 1. De basis principe van het beschermen van jouw textiel, leder en suede is door dit eerst goed en diep te reinigen. Dat je doe eerst met onze NC Textielreiniger. Dit is een Nanoreiniger dat diep reinigt en jouw textiel, leder en suede grondig schoonmaakt. Onze nano coatings werken het beste met onze speciale Nanoreinigers. Nadat je dit hebt gedaan, goed laten drogen. Dat duurt minimaal 2 tot 3 uur.

 2. Controleer of het textiel, leder of suede goed droog, vuilvrij en stofvrij is. Draai de dop los en gebruik de meegeleverde trigger (lage drukspuit) door deze in de fles te doen en goed aan te draaien. Spuit (spray) vervolgens het textiel, leder of suede met NC Nano coating voor Textiel, Leder & Suède of door het object te dompelen. Bij spuitapplicatie met een power spons of zachte borstel het materiaal verdelen en in de vezel wrijven. Als je er voor kiest om het object te dompelen giet de NC Nano coating voor Textiel, Leder & Suède in een bak waar het object ook in kan.

 3. Breng NC Nano coating voor Textiel, Leder & Suède aan in één verzadigende laag. Bij sommige sterk zuigende materialen kan een tweede behandeling (binnen 30 minuten) noodzakelijk blijken.

 4. Laat het behandelde materiaal volledig drogen aan de lucht. Na 24 uur is het materiaal klaar voor gebruik. Test het oppervlak met een klein beetje water om te zien of het materiaal nu ook echt waterafstotend is.

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk dan ook eens deze leestip: Teakhout behandelen

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.