Nano coating voor Douglas hout: Bescherm met een krachtige coating

Douglas hout is een populaire keuze voor verschillende buitentoepassingen vanwege zijn natuurlijke schoonheid en duurzaamheid. Of je nu een schutting, terras, tuinhuisje, of ander houten project hebt gemaakt, het is essentieel om het hout te beschermen tegen de elementen. Hier komt de NC Nano Coating van Nanocoating.nl in beeld. In dit artikel laten we je zien waarom de NC Nano Coating de ideale keuze is voor het beschermen van Douglas hout en hoe je het kunt toepassen.

Waarom jij je Douglas hout beschermen wilt met nano coating

Nano coating voor Douglas houtDouglas hout staat bekend om zijn natuurlijke weerstand tegen rot en insecten. Dit maakt het een uitstekende keuze voor buitentoepassingen. Echter, zonder de juiste bescherming kan zelfs Douglas hout na verloop van tijd worden aangetast door vocht, UV-straling en andere schadelijke invloeden. Enkele redenen waarom je Douglas hout wilt beschermen zijn:

 • Verlengde levensduur: Door de coating wordt de levensduur van het hout verlengd, waardoor je langer van je project kunt genieten.
 • Bescherming tegen vocht: Vooral buitenshuis staat hout bloot aan regen en vocht, wat kan leiden tot rotten en schimmelvorming.
 • UV-straling: Zonlicht kan het hout doen verkleuren en uitdrogen, wat de esthetiek van je project kan aantasten.
 • Minder onderhoud: Met de juiste coating is er minder onderhoud nodig om je Douglas hout in topconditie te houden.

De voordelen van de NC Nano coating voor Douglas hout

De NC Nano coating voor Hout is speciaal ontwikkeld om hout te beschermen tegen de elementen en biedt tal van voordelen voor Douglas houtprojecten:

 • Waterafstotend: De coating cre√ęert een waterdichte barri√®re die vocht afstoot, waardoor het hout beschermd blijft tegen rot.
 • UV-bescherming: Het hout behoudt zijn natuurlijke kleur en verkleurt minder snel door de bescherming tegen schadelijke UV-straling.
 • Lange levensduur: De coating verlengt de levensduur van het hout aanzienlijk, waardoor je investering nog langer meegaat.
 • Eenvoudige toepassing: Het aanbrengen van de coating is eenvoudig en kan met een kwast, roller of spuit worden gedaan.

Zo eenvoudig breng je de NC Nano coating aan

Het aanbrengen van de NC Nano Coating op Douglas hout is een eenvoudig proces:

 1. Zorg ervoor dat het hout schoon en droog is voordat je begint. Reinig eerst grondig met onze NC Houtreiniger.
 2. Breng de coating gelijkmatig aan met een geschikte applicatiemethode, zoals een kwast of roller.
 3. Laat de coating volledig drogen, meestal binnen enkele uren, afhankelijk van de omgevingstemperatuur.
 4. Herhaal indien nodig voor een optimale bescherming.

Conclusie

Als je waarde hecht aan je Douglas houtprojecten en ze wilt beschermen tegen vocht, UV-straling en veroudering, dan is de NC Nano Coating de ideale keuze. Met zijn waterafstotende eigenschappen, UV-bescherming en verlengde levensduur, zorgt deze coating ervoor dat je houten projecten er jarenlang prachtig uitzien en goed presteren, zelfs in de meest veeleisende buitenomstandigheden.

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk dan ook eens deze leestip: Teakhout behandelen

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.