Roest verwijderen uit kleding

In deze blog postĀ bespreken we hoe roestvlekken in kleding ontstaan en geven we tips om ze te verwijderen. Roestvlekken in kleding zijn lelijk en vervelend, maar gelukkig zijn ze met de juiste aanpak eenvoudig te verwijderen. Gelukkig is roest verwijderen uit kleding een fluitje van een cent met de juiste producten.

Nanocoating.nl heeft allesĀ om roestĀ te verwijderen uit je kleding

Roest verwijderen uit kledingOxidatie zorgt ervoor dat staal gaat roesten, waardoor de bruine laag op het metaal ontstaat. Roestvlekken op kleding kunnen ontstaan wanneerĀ je per ongelukĀ buiten tegen een kastscharnier, schroef of spijker stoot. Deze kleine, bruine vlekken kunnen moeilijk uit kleding te verwijderen zijn, maar zijn niet onmogelijk met de juiste tips.

Met onze NC Textielreiniger kan je, met de juiste stappen, roest uit je kleding verwijderen. De textielreiniger reinigt dieper dan 'gewone' reinigers en is ideaal om roestĀ uit kleding te halen.

Zo verwijder je snel roest uit je kleding

Test altijd eerst even de NC Textielreiniger op een klein stukje om zeker te zijn dat het kledingstuk niet in kleur gaat veranderen. Verwijder zoveel mogelijk van de roest eerst. Na de voorbereiding volg dan de volgende stappen om roest uit je kleding te verwijderen:

  1. Let op! Bij leder en suede de NC Textielreiniger verdunnen met water. Verhouding 1:5 tot 1:10. Aanbrengen door het materiaal te behandelen met de bijgeleverde lagedrukspuit (spuiten / sprayen) of een borstel.
  2. Laat het enkele minuten inwerken, boen dan eventueel met eenĀ witte padĀ of schuurspons om het effect te versnellen.
  3. Neem het oppervlak af met water en/of een microvezeldoek.
  4. Indien nodig herhaal de procedure.
  5. Bescherm vervolgens je kleding met deĀ NC Nano coating voor Textiel.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.