Hoe jij jouw skikleding en skipak effectief kunt impregneren

Als wintersportliefhebber begrijp je ongetwijfeld het belang van het beschermen van je skikleding en skipak tegen de winterse elementen. In dit artikel gaan we bespreken hoe je jouw skikleding en skipak kunt impregneren om ze te beschermen tegen vocht, kou en slijtage, waardoor je warm, droog en comfortabel blijft tijdens je avonturen in de sneeuw.

Waarom jij jouw skikleding en skipak moet impregneren?

Skikleding en skipak impregnerenSkikleding en skipakken worden blootgesteld aan extreme omstandigheden zoals sneeuw, ijs, wind en regen. Het impregneren van je skikleding heeft verschillende voordelen:

 • Waterdichtheid: Impregnatie zorgt ervoor dat je skikleding waterdicht blijft, waardoor je droog blijft, zelfs in natte omstandigheden.
 • Isolatie: Het impregneren van je skipak helpt bij het behouden van warmte, wat essentieel is om comfortabel te blijven tijdens het ski√ęn of snowboarden.
 • Slijtage voorkomen: Impregnatie beschermt je kleding tegen slijtage door wrijving en schuren, wat de levensduur van je skikleding verlengt.

Zo impregneer jij jouw skikleding en skipak

Het impregneren van skikleding en skipakken is eenvoudig en kan thuis worden gedaan. Volg deze stappen om je kleding effectief te impregneren:

 1. Reinig je kleding: Was je skikleding volgens de instructies op het label voordat je begint. Een schone ondergrond is essentieel voor een goede impregneerbehandeling.
 2. Kies de juiste impregneerspray: Hiervoor gebruik je onze NC Nano coating voor textiel.
 3. Spuit gelijkmatig: Hang je kleding op een goed geventileerde plaats en spuit de impregneerspray gelijkmatig over het oppervlak. Zorg ervoor dat je alle delen bedekt, inclusief ritsen en naden.
 4. Laat drogen: Laat je skikleding volledig drogen voordat je ze weer draagt. Dit zorgt ervoor dat de coating goed hecht aan de stof.
 5. Test de waterdichtheid: Nadat je kleding is opgedroogd, test je de waterdichtheid door enkele druppels water op de stof te laten vallen. Als het water parelt en niet in de stof trekt, is je impregneer geslaagd.

Regelmatig onderhoud

Naast het impregneren van je skikleding is regelmatig onderhoud belangrijk. Hier zijn enkele tips:

 • Lees het label: Volg altijd de instructies op het label van je kleding om te zorgen dat je ze op de juiste manier wast en droogt.
 • Behandel vlekken snel: Als je toch vlekken op je skikleding krijgt, behandel deze dan zo snel mogelijk om blijvende schade te voorkomen.
 • Inspecteer op slijtage: Controleer regelmatig je kleding op tekenen van slijtage, zoals versleten stof of losse naden, en repareer deze indien nodig.

Concluderend, het impregneren van je skikleding en skipak is van essentieel belang om warm, droog en comfortabel te blijven tijdens je winterse avonturen. Met de juiste zorg en aandacht kun je ervoor zorgen dat je skikleding altijd in topconditie is en je optimaal kunt genieten van de sneeuw.

Met deze 4 stappen krijg jij het beste resultaat!

Voor je deze stappen volgt houd ook rekening met de volgende praktische informatie. Niet mengen met andere producten en niet (teveel) verdunnen. Lage temperaturen vertragen de werkzaamheid, pas daar de inwerktijd op aan.

 1. De basis principe van het beschermen van jouw textiel, leder en suede is door dit eerst goed en diep te reinigen. Dat je doe eerst met onze NC Textielreiniger. Dit is een Nanoreiniger dat diep reinigt en jouw textiel, leder en suede grondig schoonmaakt. Onze nano coatings werken het beste met onze speciale Nanoreinigers. Nadat je dit hebt gedaan, goed laten drogen. Dat duurt minimaal 2 tot 3 uur.

 2. Controleer of het textiel, leder of suede goed droog, vuilvrij en stofvrij is. Draai de dop los en gebruik de meegeleverde trigger (lage drukspuit) door deze in de fles te doen en goed aan te draaien. Spuit (spray) vervolgens het textiel, leder of suede met NC Nano coating voor Textiel, Leder & Suède of door het object te dompelen. Bij spuitapplicatie met een power spons of zachte borstel het materiaal verdelen en in de vezel wrijven. Als je er voor kiest om het object te dompelen giet de NC Nano coating voor Textiel, Leder & Suède in een bak waar het object ook in kan.

 3. Breng NC Nano coating voor Textiel, Leder & Suède aan in één verzadigende laag. Bij sommige sterk zuigende materialen kan een tweede behandeling (binnen 30 minuten) noodzakelijk blijken.

 4. Laat het behandelde materiaal volledig drogen aan de lucht. Na 24 uur is het materiaal klaar voor gebruik. Test het oppervlak met een klein beetje water om te zien of het materiaal nu ook echt waterafstotend is.

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk dan ook eens deze leestip: Teakhout behandelen

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.