Steigerhout schoonmaken

Steigerhout schoonmakenHet reinigen van jouw steigerhout is essentieel voor het behoud van de levensduur en sterkte van de constructie. Het is belangrijk om het steigerhout regelmatig te reinigen met een reinigingsmiddel dat het materiaal niet beschadigt, omdat vuil, puin en vocht rot kunnen veroorzaken en het hout kunnen verzwakken. Steigerhout schoonmaken is een klusje dat je eenvoudig zelf kan doen.

Schoonmaken helpt ook om ongedierte zoals termieten weg te houden, die een constructie kunnen verzwakken als ze niet worden aangepakt. Bovendien kan vuil en vervuiling op steigerhout esthetisch onaangenaam zijn, dus schoonmaken helpt niet alleen de structurele integriteit te behouden, maar laat het er ook beter uitzien!

Nanocoating.nl heeft producten beschikbaar om ervoor te zorgen dat jouw steigerhout sterk blijft en lang meegaat.

Nanocoating.nl heeft alles om je steigerhout schoon te maken en te beschermen

Als het gaat om het schoonmaken van jouw steigerhout, is het belangrijkste onderdeel het kiezen van het juiste reinigingsmiddel. Sterke chemische reinigingsmiddelen kunnen het hout beschadigen en moeten worden vermeden.

Zoek in plaats daarvan naar een nanoreiniger die vuil veilig kan verwijderen zonder het materiaal aan te tasten. Onze NC Houtreiniger is ideaal voor steigerhout.

Gebruik bovendien een borstel met zachte haren om het vuil weg te schrobben, want harde haren kunnen krassen of andere schade veroorzaken. Als je klaar bent met schoonmaken, laat het hout dan aan de lucht drogen of dep het vocht weg met een doek voordat je nanocoating-verzegeling van Nanocoating.nl aanbrengt voor extra bescherming en een lange levensduur. 

Zo maak jij jouw steigerhout schoon en bescherm je het

Test altijd eerst even de NC Houtreiniger op een klein stukje om zeker te zijn dat het hout niet aantast. Test een stukje door het in te sprayen en 5 minuten in te laten trekken.

Maak het vervolgens schoon met water en een droge doek. Verwijderen zoveel mogelijk van het vuil eerst. Na de voorbereiding volg dan de volgende stappen:

  1. Start met een klein proefvlak om een idee te krijgen van het resultaat en toepasbaarheid / verbruik. 
  2. NC Houtreiniger onverdund aanbrengen met een lagedrukspuit, sprayflacon of zachte borstel. 
  3. Laat 10 - 15 minuten laten inwerken op de ondergrond. Eventueel beetje extra helpen boeien met een witte pad.
  4. De ondergrond goed afspoelen met voldoende warm water onder gepaste druk. Dus bij zachte poreuze houtsoorten een lage druk om schade te voorkomen. Het is allemaal vrij logisch.  
  5. Herhaal eventueel de procedure.
  6. Bescherm vervolgens je hout met de NC Nano coating voor Hout.
  7. Schudden voor gebruik.
  8. Breng NC Nano Coating voor Hout gelijkmatig aan met een viltroller, blokkwast of lagedrukspuit.
  9. Breng bij sterk zuigende ondergronden nat-in-nat een tweede laag aan.
  10. Verwijder overtollige coating direct na aanbrengen. Na 3 uur is het hout stofdroog en na ca. 24 uur volledig doorgedroogd.

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Tevens voldoen wij volledig aan REACH, dat is een Europese verordening over de productie van en handel in chemische stoffen.

Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk hier dan al onze blogs of neem ook eens een kijkje in dit assortiment: Gevel impregneren

Waarom kiezen klanten voor Nanocoating.nl?

✅ Niet goed? Geld terug!*
‚úÖ¬†Gratis verzending vanaf ‚ā¨30,-
✅ Op werkdagen <23:30 besteld = dezelfde dag verzonden
✅ Complete aankoop bescherming via Trusted Shops
✅ Gecertificeerd lid van Webwinkelkeur
✅ Veilig en vertrouwd betalen via o.a. iDeal of credit card
✅ Kwaliteit coatings en reinigers uit Nederland
✅ Producten bevatten geen PFAS en zijn milieuvriendelijk

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.