Tentdoek schoonmaken

Tentdoek schoonmakenWij geven handige tips om je tent schoon te krijgen en te houden, zowel na het kampeerseizoen als onmiddellijk wanneer er tijdens het kamperen een vlek of vuil ontstaat. Omdat je tent 24/7 wordt blootgesteld aan de elementen van de natuur, is het belangrijk om het doek regelmatig schoon te maken. Tentdoek schoonmaken is een fluitje van een cent met deze tips.

Nanocoating.nl heeft alles om je tent en tentdoek schoon te maken

Het schoonmaken van tentdoek is een onmisbaar onderdeel van het onderhoud ervan om de levensduur te verlengen, want een tent moet bestand zijn tegen de elementen. Je stelt het doek van je tent tijdens het kampeerseizoen 24/7 bloot aan wind, zon, regen en andere invloeden, waardoor het veel slijtage krijgt. Als je de tent onder een boom zet, hopen harsvlekken en vogelpoep zich snel op op het oppervlak. En als je de tent inpakt nadat het net geregend heeft, hoopt het vuil zich nog sneller op. Al met al is het geen verrassing dat je tentdoek na verloop van tijd vuil wordt.

Met onze NC Textielreiniger kan je, met de juiste stappen, je tent en tentdoek schoonmaken en grondig reinigen. De textielreiniger reinigt dieper dan 'gewone' reinigers en is ideaal om tent en tentdoek schoon te maken.

Zo maak jij jouw tent en tentdoek grondig schoon

Test altijd eerst even de NC Textielreiniger op een klein stukje om zeker te zijn dat de tent niet in kleur gaat veranderen. Verwijder zoveel mogelijk van het vuil eerst. Na de voorbereiding volg dan de volgende stappen om je tent en tentdoek goed schoon te maken:

  1. Let op! Bij leder en suede de NC Textielreiniger verdunnen met water. Verhouding 1:5 tot 1:10. Aanbrengen door het materiaal te behandelen met de bijgeleverde lagedrukspuit (spuiten / sprayen) of een borstel.
  2. Laat het enkele minuten inwerken, boen dan eventueel met een witte pad of schuurspons om het effect te versnellen.
  3. Neem het oppervlak af met water en/of een microvezeldoek.
  4. Indien nodig herhaal de procedure.
  5. Bescherm vervolgens je tent met de NC Nano coating voor Textiel.

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk dan ook eens deze leestip: Tapijt schoonmaken

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.