Tuinhuis en overkapping impregneren

Tuinhuis en overkapping impregnerenTuinhuizen en overkappingen staan bloot aan zware weersomstandigheden, zoals zware regenval, sterke wind en intense UV-straling. Door deze oppervlakken te impregneren met nanocoating kan je ze beschermen tegen de schadelijke effecten van deze elementen. Tuinhuis en overkapping impregneren is een eenvoudige klus dat je zelf in een middag kan klaren.

Nanocoatings zijn uiterst dunne laagjes die een ondoordringbare barrière vormen tegen water, vuil en andere verontreinigingen. Zo blijft jouw tuinhuis of overkapping langer schoon en in goede staat. Bovendien bieden nanocoatings ook een uitstekende bescherming tegen UV-straling, waardoor de levensduur van de gebruikte materialen wordt verlengd.

Met al deze voordelen is het eenvoudig te begrijpen waarom het impregneren van tuinhuis- en overkappingoppervlakken met nanocoating een goed idee is.

Nanocoating.nl heeft alles om je tuinhuis en overkapping te impregneren

Het impregneren van een tuinhuis of overkapping met nanocoating is helemaal niet ingewikkeld. Eerst moet het te behandelen oppervlak goed worden voorbereid door het grondig te reinigen met onze NC Houtreiniger en vervolgens volledig af te spoelen.

Vervolgens moet onze NC Nano coating voor hout in een dunne laag worden aangebracht met een verfkwast of een roller. Het is belangrijk om tussen elke laag nanocoating voldoende droogtijd in acht te nemen totdat een gelijkmatige en uniforme afwerking is bereikt.

Tot slot moet overtollige coating van het oppervlak worden verwijderd voordat je van jouw nieuw beschermde tuinhuis of overkapping kunt genieten!

Zo impregneer jij eenvoudig je tuinhuis en overkapping

Test altijd eerst even de NC Houtreiniger op een klein stukje om zeker te zijn dat het hout niet aantast. Test een stukje door het in te sprayen en 5 minuten in te laten trekken.

Maak het vervolgens schoon met water en een droge doek. Verwijderen zoveel mogelijk van het vuil eerst. Na de voorbereiding volg dan de volgende stappen:

  1. Start met een klein proefvlak om een idee te krijgen van het resultaat en toepasbaarheid / verbruik. 
  2. NC Houtreiniger onverdund aanbrengen met een lagedrukspuit, sprayflacon of zachte borstel. 
  3. Laat 10 - 15 minuten laten inwerken op de ondergrond. Eventueel beetje extra helpen boeien met een witte pad.
  4. De ondergrond goed afspoelen met voldoende warm water onder gepaste druk. Dus bij zachte poreuze houtsoorten een lage druk om schade te voorkomen. Het is allemaal vrij logisch.  
  5. Herhaal eventueel de procedure.
  6. Bescherm vervolgens je hout met de NC Nano coating voor Hout.
  7. Schudden voor gebruik.
  8. Breng NC Nano Coating voor Hout gelijkmatig aan met een viltroller, blokkwast of lagedrukspuit.
  9. Breng bij sterk zuigende ondergronden nat-in-nat een tweede laag aan.
  10. Verwijder overtollige coating direct na aanbrengen. Na 3 uur is het hout stofdroog en na ca. 24 uur volledig doorgedroogd.

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Tevens voldoen wij volledig aan REACH, dat is een Europese verordening over de productie van en handel in chemische stoffen.

Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk hier dan al onze blogs of neem ook eens een kijkje in dit assortiment: Parketvloer en laminaat impregneren

Waarom kiezen klanten voor Nanocoating.nl?

✅ Niet goed? Geld terug!*
‚úÖ¬†Gratis verzending vanaf ‚ā¨30,-
✅ Op werkdagen <23:30 besteld = dezelfde dag verzonden
✅ Complete aankoop bescherming via Trusted Shops
✅ Gecertificeerd lid van Webwinkelkeur
✅ Veilig en vertrouwd betalen via o.a. iDeal of credit card
✅ Kwaliteit coatings en reinigers uit Nederland
✅ Producten bevatten geen PFAS en zijn milieuvriendelijk

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.