Verf uit kleding verwijderen

Verf uit kleding verwijderenOf je nu een beginnende kunstenaar bent of een fervent doe-het-zelver, het kan gemakkelijk zijn om per ongeluk verf op je kleding te krijgen. Maar maak je geen zorgen: er zijn verschillende manieren om verf van stof te verwijderen, afhankelijk van het type verf en de stof zelf. Lees verder voor een handige gids voor het verwijderen van verf van kleding!

Nanocoating.nl heeft allesĀ om verf te verwijderen uit je kleding

  • Latexverf verwijderen uit stof: AlsĀ je latexverf opĀ je kleding hebt gekregen, is het goede nieuws dat deze relatief eenvoudig te verwijderen is - alsĀ je maar snel handelt! De eerste stap is om te bepalen wat voor soort stof het is - bijvoorbeeld of het katoen of polyester is. Schraap vervolgens de overtollige verf eraf en spoel het gebied af met koud water vanaf de achterkant van de vlek. Meng vervolgens een eetlepel afwasmiddel met twee kopjes warm water en wrijf met dit mengsel de resterende vlek voorzichtig weg. Gooi ten slotteĀ je kledingstuk in de wasmachine en was het zoals gewoonlijk.
  • Verf op oliebasis uit stoffen verwijderen: Verf op oliebasis is moeilijker te verwijderen dan latexverf, omdat deze meer bindmiddelen bevat die de verf plakkeriger en hardnekkiger maken. Om te beginnen schraaptĀ je met een lepel of mes de overtollige verf eraf. Vervolgens voorbehandelen met een wasmiddel en daarna wassen in heet water (zo heet mogelijk). Als er na het wassen een deel van de vlek achterblijft, breng dan direct wrijfalcohol of minerale spiritus aan op de vlek en schrob voorzichtig tot de vlek verdwenen is. Tot slot opnieuw wassen in heet water of naar een professionele stomerij brengen voor verdere behandeling.
  • Acrylverf verwijderen uit stoffen: Acrylverf is zeer duurzaam en gaat lang mee als het op de juiste manier wordt aangebracht. Verwijder de verf eerst zoveel mogelijk met een papieren handdoek of doek en schraap daarna de restanten weg met een lepel of mes. Breng vervolgens direct alcohol aan op de vlek en schrob voorzichtig tot alle sporen zijn verwijderd. Ten slotte wassen volgens de instructies van de fabrikant.

Met onze NC Textielreiniger kan je ook, met de juiste stappen, verf uit je kleding verwijderen. De textielreiniger reinigt dieper dan 'gewone' reinigers en is ideaal om verf uit kleding te halen.

Zo verwijder je snel verf uit je kleding

Test altijd eerst even de NC Textielreiniger op een klein stukje om zeker te zijn dat het kledingstuk niet in kleur gaat veranderen. Verwijder zoveel mogelijk van de verf eerst. Na de voorbereiding volg dan de volgende stappen om verf uit je kleding te verwijderen:

  1. Let op! Bij leder en suede de NC Textielreiniger verdunnen met water. Verhouding 1:5 tot 1:10. Aanbrengen door het materiaal te behandelen met de bijgeleverde lagedrukspuit (spuiten / sprayen) of een borstel.
  2. Laat het enkele minuten inwerken, boen dan eventueel met eenĀ witte padĀ of schuurspons om het effect te versnellen.
  3. Neem het oppervlak af met water en/of een microvezeldoek.
  4. Indien nodig herhaal de procedure.
  5. Bescherm vervolgens je kleding met deĀ NC Nano coating voor Textiel.

Het maakt niet uit welk type stofĀ je met verf hebt bevlekt, er zijn manieren waaropĀ jeĀ jouw kleding weer in de oorspronkelijke staat kunt herstellen! Met deze eenvoudige tips voor het verwijderen van latex-, olie- en acrylverf uit stoffen, kan je vervelende vlekken gemakkelijk aanpakken zonder datĀ je zich zorgen hoeft te maken over het verpesten van jeĀ favoriete outfit! Dus de volgende keer datĀ je per ongeluk op jeĀ kleding morst, hoef je niet in paniek te raken.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.