Vergrijzing hout tegengaan is eenvoudig

Vergrijzing hout tegengaanVergrijzing hout tegengaan is eenvoudig. Hout is een natuurlijk materiaal dat al eeuwenlang wordt gebruikt, maar het kan bezwijken onder de elementen en na verloop van tijd verouderen. Nanocoating.nl biedt een nanocoating oplossing die kan helpen de vergrijzing van hout tegen te gaan door een duurzame barri√®re te bieden tegen vocht en UV-stralen. Deze coating helpt niet alleen de oorspronkelijke integriteit en uitstraling van jouw hout te behouden, maar cre√ęert ook een extra beschermingslaag tegen termieten, schimmel- en meeldajouwgroei en andere omgevingsfactoren zoals wind, regen en sneejouw. Met deze beschermende coating kunt je er zeker van zijn dat jouw hout beschermd blijft tegen weersinvloeden, zodat je nog jaren van zijn schoonheid kunt genieten!

Nanocoating.nl heeft alles om vergrijzing op hout tegen te gaan

Om vergrijzing van hout tegen te gaan, moet je er eerst voor zorgen dat de ruimte waar jouw hout zich bevindt schoon en vrij van vuil wordt gehouden. Dit zal helpen de hoeveelheid vuil en vocht die na verloop van tijd schade aan jouw hout kunnen veroorzaken, te verminderen. Ook is het belangrijk om jouw houten oppervlakken regelmatig te inspecteren en te onderhouden om ervoor te zorgen dat ze nog steeds in goede staat zijn. Als je tekenen van slijtage of schade vindt, handel dan snel en repareer ze zo snel mogelijk. Tot slot biedt het aanbrengen van een nanocoating product van Nanocoating.nl een extra beschermingslaag tegen UV-stralen en vocht, waardoor de levensduur van jouw houten oppervlakken wordt verlengd en ze er op hun best blijven uitzien!

Zo voorkom jij vergrijzing van hout

Test altijd eerst even de NC Houtreiniger op een klein stukje om zeker te zijn dat het hout niet aantast. Test een stukje door het in te sprayen en 5 minuten in te laten trekken. Maak het vervolgens schoon met water en een droge doek. Verwijderen zoveel mogelijk van het vuil eerst. Na de voorbereiding volg dan de volgende stappen:

  1. Start met een klein proefvlak om een idee te krijgen van het resultaat en toepasbaarheid / verbruik. 
  2. NC Houtreiniger onverdund aanbrengen met een lagedrukspuit, sprayflacon of zachte borstel. 
  3. Laat 10 - 15 minuten laten inwerken op de ondergrond. Eventueel beetje extra helpen boeien met een witte pad.
  4. De ondergrond goed afspoelen met voldoende warm water onder gepaste druk. Dus bij zachte poreuze houtsoorten een lage druk om schade te voorkomen. Het is allemaal vrij logisch.  
  5. Herhaal eventueel de procedure.
  6. Bescherm vervolgens je hout met de NC Nano coating voor Hout.
  7. Schudden voor gebruik.
  8. Breng NC Nano Coating voor Hout gelijkmatig aan met een viltroller, blokkwast of lagedrukspuit.
  9. Breng bij sterk zuigende ondergronden nat-in-nat een tweede laag aan.
  10. Verwijder overtollige coating direct na aanbrengen. Na 3 uur is het hout stofdroog en na ca. 24 uur volledig doorgedroogd.

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk dan ook eens deze leestip: Tuinhuis en overkapping impregneren

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.