Verweerd hout opknappen met deze tips

Verweerd hout opknappenHet opknappen van verweerde houten meubels is een uitstekende manier om jouw huis een nieuwe look te geven. Niet alleen geeft het een frisse en moderne uitstraling aan de kamer, maar het helpt ook de schoonheid van jouw houten meubels te herstellen, wat moeilijk kan zijn als je ze op natuurlijke wijze laat verslechteren. Opknappen heeft ook het voordeel dat de levensduur van jouw meubels wordt verlengd, zodat je op de lange termijn geld kunt besparen door dure vervangingen te voorkomen. Bovendien kan je jouw meubels aanpassen met unieke kleuren en afwerkingen die perfect passen bij jouw bestaande inrichting. Wat jouw reden voor opknappen ook is, er zijn eindeloze mogelijkheden om verweerde houten meubelen een tweede kans te geven!

Nanocoating.nl heeft alles om je verweerde hout op te knappen

Het opknappen van verweerde houten meubels is een relatief eenvoudige en kosteneffectieve manier om ze een niejouw leven te geven. De eerste stap in het proces is het licht reinigen en om voorzichtig de bestaande verf of vernis te verwijderen met bijvoorbeeld schuurpapier, evenals eventuele andere schade die in de loop der tijd is ontstaan. Zodra dit is gebeurd, kan je beginnen met het gebruiken van onze NC Houtreiniger. Na het aanbrengen van onze nanoreiniger voor hout, verzegel je het hout met een beschermende laag voor een duurzaam resultaat. Hiervoor gebruik je onze NC Nano coating voor hout. Met slechts een paar eenvoudige stappen kan je jouw verweerde houten meubels weer hun oorspronkelijke schoonheid teruggeven!

Zo maak jij jouw hout weer als nieuw

Test altijd eerst even de NC Houtreiniger op een klein stukje om zeker te zijn dat het hout niet aantast. Test een stukje door het in te sprayen en 5 minuten in te laten trekken. Maak het vervolgens schoon met water en een droge doek. Verwijderen zoveel mogelijk van het vuil eerst. Na de voorbereiding volg dan de volgende stappen:

  1. Start met een klein proefvlak om een idee te krijgen van het resultaat en toepasbaarheid / verbruik. 
  2. NC Houtreiniger onverdund aanbrengen met een lagedrukspuit, sprayflacon of zachte borstel. 
  3. Laat 10 - 15 minuten laten inwerken op de ondergrond. Eventueel beetje extra helpen boeien met een witte pad.
  4. De ondergrond goed afspoelen met voldoende warm water onder gepaste druk. Dus bij zachte poreuze houtsoorten een lage druk om schade te voorkomen. Het is allemaal vrij logisch.  
  5. Herhaal eventueel de procedure.
  6. Bescherm vervolgens je rotan met de NC Nano coating voor Hout.

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk dan ook eens deze leestip: Vergrijzing hout tegengaan

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.