Hoe jij jouw vloerkleed effectief kunt impregneren

Als trotse eigenaar van een vloerkleed begrijp je vast hoe belangrijk het is om het in goede staat te houden. In dit artikel gaan we bespreken hoe jij jouw vloerkleed kunt impregneren om het te beschermen tegen vlekken, slijtage en vuil, waardoor het er langer mooi uit blijft zien.

Waarom jij jouw vloerkleed moet impregneren?

Vloerkleed impregnerenJe vloerkleed is onderhevig aan dagelijkse belasting, van knoeien met drankjes tot het dagelijkse verkeer van voeten. Het impregneren van je vloerkleed heeft verschillende voordelen:

 • Vlekpreventie:¬†Onze nano coating cre√ęert een beschermende laag op je vloerkleed waardoor vloeistoffen niet meteen in de vezels trekken, wat vlekken voorkomt.
 • Verlenging van levensduur: Door je vloerkleed te impregneren, voorkom je voortijdige slijtage en verleng je de levensduur van je geliefde kleed.
 • Eenvoudiger schoonmaken: Met de beste coating is het schoonmaken van vlekken en vuil veel gemakkelijker, omdat ze niet diep in de vezels doordringen.

Hoe jij jouw vloerkleed moet impregneren

Het impregneren van je vloerkleed is geen ingewikkelde taak en kan gemakkelijk thuis worden gedaan. Volg deze stappen om je vloerkleed effectief te impregneren:

 1. Reinig je vloerkleed: Begin met een grondige reiniging van je vloerkleed. Stofzuig het goed en verwijder eventuele vlekken met een geschikt reinigingsmiddel.
 2. Kies de juiste impregneerspray: Gebruik hiervoor onze NC Nano coating voor textiel.
 3. Spuit gelijkmatig: Hang je vloerkleed buiten op of leg het op een schone, goed geventileerde ondergrond. Spuit de impregneerspray gelijkmatig over het hele oppervlak van het kleed.
 4. Laat drogen: Laat je vloerkleed volledig drogen voordat je het weer in gebruik neemt. Dit kan enkele uren tot een dag duren, afhankelijk van de omstandigheden.
 5. Herhaal indien nodig: Afhankelijk van het type spray dat je gebruikt, kan het nodig zijn om het impregneren na verloop van tijd te herhalen. Volg de aanwijzingen op de verpakking.

Regelmatig onderhoud

Naast impregneren is regelmatig onderhoud van je vloerkleed belangrijk. Hier zijn enkele tips:

 • Stofzuigen: Stofzuig je vloerkleed regelmatig om vuil en stof te verwijderen en de vezels op te frissen.
 • Directe vlekkenverwijdering: Als er toch een vlek ontstaat, behandel deze dan zo snel mogelijk om blijvende schade te voorkomen.
 • Draai je vloerkleed om: Als je vloerkleed omkeerbaar is, draai het dan af en toe om om gelijkmatige slijtage te bevorderen.

Samengevat, het impregneren van je vloerkleed is een eenvoudige maar effectieve manier om het te beschermen tegen vlekken en slijtage. Met de juiste zorg en aandacht kun je ervoor zorgen dat je vloerkleed er altijd prachtig uitziet en langer meegaat, wat bijdraagt aan de sfeer en stijl van je huis.

Met deze 4 stappen krijg jij het beste resultaat!

Voor je deze stappen volgt houd ook rekening met de volgende praktische informatie. Niet mengen met andere producten en niet (teveel) verdunnen. Lage temperaturen vertragen de werkzaamheid, pas daar de inwerktijd op aan.

 1. De basis principe van het beschermen van jouw textiel, leder en suede is door dit eerst goed en diep te reinigen. Dat je doe eerst met onze NC Textielreiniger. Dit is een Nanoreiniger dat diep reinigt en jouw textiel, leder en suede grondig schoonmaakt. Onze nano coatings werken het beste met onze speciale Nanoreinigers. Nadat je dit hebt gedaan, goed laten drogen. Dat duurt minimaal 2 tot 3 uur.

 2. Controleer of het textiel, leder of suede goed droog, vuilvrij en stofvrij is. Draai de dop los en gebruik de meegeleverde trigger (lage drukspuit) door deze in de fles te doen en goed aan te draaien. Spuit (spray) vervolgens het textiel, leder of suede met NC Nano coating voor Textiel, Leder & Suède of door het object te dompelen. Bij spuitapplicatie met een power spons of zachte borstel het materiaal verdelen en in de vezel wrijven. Als je er voor kiest om het object te dompelen giet de NC Nano coating voor Textiel, Leder & Suède in een bak waar het object ook in kan.

 3. Breng NC Nano coating voor Textiel, Leder & Suède aan in één verzadigende laag. Bij sommige sterk zuigende materialen kan een tweede behandeling (binnen 30 minuten) noodzakelijk blijken.

 4. Laat het behandelde materiaal volledig drogen aan de lucht. Na 24 uur is het materiaal klaar voor gebruik. Test het oppervlak met een klein beetje water om te zien of het materiaal nu ook echt waterafstotend is.

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk dan ook eens deze leestip: Teakhout behandelen

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.