Wat heb ik nodig? (Keuzegids & handleiding)

Wat heb ik nodig? (Keuzegids & handleiding)

Nano coating is relatief nieuw op de Nederlandse markt. In de wondere wereld van coatings en verf is nano technologie al redelijk lang bekend. Daar staat het dan ook bekend als superhydrofobe coating. Maar goed, je komt hier niet voor een les scheikunde om te leren over nano coatings maar erachter te komen welke type nano coatings jij nodig hebt voor je project. Ons doel op Nanocoating.nl is tenslotte deze coatings toegankelijk te maken.

Wat wil je gaan coaten?

De eerste stap is begrijpen welk type ondergrond je gaat coaten. Een materiaal van textiel heeft namelijk een andere nano coating nodig dan een een betonnen ondergrond. Dit heeft te maken met een net wat andere samenstelling en receptuur van de coating, speciaal voor het beste resultaat van dat type ondergrond.

Bij Nanocoating.nl hebben wij nano coatings in ons assortiment voor:

  • Textiel, leder & suède
  • Beton, steen en tegels (baksteen, metselwerk, mineraal stucwerk, (prefab) beton, kalkzandsteen en natuursteen)
  • Glas
  • Hout (vrijwel alle houtsoorten: vuren, grenen, beuken, lariks, eiken, mahonie en esdoorn)

Wij hebben geprobeerd om deze keuze van nano coating zo eenvoudig mogelijk te maken. Door onze productbenaming aan te sluiten met het oppervlak dat beschermt moet worden. Weet je welk oppervlak en materiaal je wilt gaan coaten, neem dan de juiste coating die daarbij past.

Voorbehandeling van het oppervlak

Het oppervlak is bekend en je weet welke nano coating je daarvoor nodig hebt. Dat was stap 1, want je wilt tenslotte het beste resultaat en de beste bescherming. En voor het beste resultaat heb je de juiste voorbehandeling nodig. 

De ondergrond eerst goed reinigen is een must!

Je moet het zo zien dat de nano deeltjes van de coating in de minuscule gaatjes van het oppervlak moet komen. Weet je waarom bijvoorbeeld waterdruppels blijven hangen op glas? Omdat het dus blijft haken aan die minuscule gaatjes dat met het blote oog niet te zien. Het schoonmaken van deze minuscule gaatjes zorgt er ook voor dat er geen vuil, vet en andere puntjes in deze gaatjes blijven zitten.

Daarom is het belangrijk om het te behandelen oppervlak goed schoon te maken. Zonder het oppervlak goed schoon te maken krijg je niet het gewenste resultaat, daar word jij niet blij van en worden wij stiekem een beetje verdrietig. Gelukkig is het per oppervlak goed te doen met het juiste gereedschap en de beste reiniger.

Zie altijd de verpakking en het technisch blad voor de praktische informatie, droging en gebruiksaanwijzing.

Boodschappenlijst per project

Hulp nodig?

Heb je alsnog hulp of advies nodig na het lezen van deze blog? Geen probleem! Wij helpen je graag verder. Ga naar onze contactpagina en stuur ons een bericht met jouw vraag.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.