Waterafstotende spray voor jassen: Beschermt je kleding tegen de elementen

Het Nederlandse klimaat staat bekend om zijn onvoorspelbaarheid en frequente regenbuien. Daarom is een waterdichte jas een essentieel onderdeel van ieders garderobe. Maar wat als je favoriete jas niet van nature waterafstotend is? Hier komt de redder in nood - waterafstotende spray voor jassen. In dit artikel duiken we dieper in op wat deze sprays zijn, hoe ze werken en waarom ze een must-have zijn voor iedereen die zijn of haar jassen wil beschermen tegen de elementen.

Wat is een waterafstotende spray voor jassen?

Waterafstotende spray voor jassenEen waterafstotende spray voor jassen is een product dat is ontworpen om stoffen, zoals die van je jas, waterafstotend te maken. Dit betekent dat wanneer de spray op de jas wordt aangebracht, deze een beschermende laag vormt die voorkomt dat water in de stof dringt. Hierdoor kan de jas langer droog blijven en je warm en comfortabel houden, zelfs tijdens een stortbui.

Hoe werkt het?

De meeste waterafstotende sprays werken op basis van een speciale chemische formule die een dunne laag op de stof achterlaat. Deze laag stoot water af door de oppervlaktespanning van het water te veranderen. In plaats van in de stof te worden opgenomen, parelt het water eenvoudig van het oppervlak af. Dit zorgt ervoor dat de jas waterdicht blijft, zelfs als de stof op zichzelf dat niet is.

Waarom zou je een waterafstotende Spray voor je jas gebruiken?

  1. Bescherming tegen de elementen: Het meest voor de hand liggende voordeel is natuurlijk bescherming tegen regen, sneeuw en andere neerslag. Niets is zo vervelend als een doorweekte jas op een regenachtige dag. Met een waterafstotende spray kun je dit probleem voorkomen.

  2. Verlengde levensduur van je jas: Door je jas waterafstotend te maken, voorkom je dat water en vocht de stof beschadigen. Hierdoor gaat je jas langer mee en hoef je minder vaak een nieuwe te kopen.

  3. Behoud van ademend vermogen: Hoewel waterafstotende sprays vocht afstoten, laten ze lucht nog steeds door. Dit betekent dat je jas ademend blijft, waardoor je comfortabel kunt blijven, zelfs tijdens fysieke activiteiten.

  4. Gemakkelijk onderhoud: Waterafstotende jassen zijn gemakkelijker schoon te maken, omdat vlekken en vuil minder snel aan de stof hechten. Dit bespaart je tijd en moeite bij het schoonmaken en onderhouden van je jas.

Hoe gebruik je onze nano waterafstotende spray voor je jas?

Het gebruik van een waterafstotende spray is over het algemeen eenvoudig en vereist geen speciale vaardigheden. Hier is een eenvoudige stapsgewijze handleiding.

Test altijd eerst even de NC Textielreiniger op een klein stukje om zeker te zijn dat de tent niet in kleur gaat veranderen. Verwijder zoveel mogelijk van het vuil eerst. Na de voorbereiding volg dan de volgende stappen om je tent en tentdoek goed schoon te maken:

  1. Let op! Bij leder en suede de NC Textielreiniger verdunnen met water. Verhouding 1:5 tot 1:10. Aanbrengen door het materiaal te behandelen met de bijgeleverde lagedrukspuit (spuiten / sprayen) of een borstel.
  2. Laat het enkele minuten inwerken, boen dan eventueel met een witte pad of schuurspons om het effect te versnellen.
  3. Neem het oppervlak af met water en/of een microvezeldoek.
  4. Indien nodig herhaal de procedure.
  5. Bescherm vervolgens je tent met de NC Nano coating voor Textiel.

Waterafstotende sprays voor jassen zijn een betaalbare en effectieve manier om je kleding te beschermen tegen de elementen. Of je nu door de regen loopt, op de fiets zit of gewoon droog en comfortabel wilt blijven, deze sprays bieden een eenvoudige oplossing. Dus waarom zou je die favoriete jas van jou niet nog jarenlang laten stralen? Investeer in een goede waterafstotende spray en blijf altijd warm en droog, ongeacht het weer buiten.

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk dan ook eens deze leestip: Tapijt schoonmaken

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.