Waterdicht maken van je leer (leder) met coating

Heb je leren schoenen of een leren jas die je graag zou willen beschermen tegen regen en vocht? Met de NC Nano Coating voor Textiel van Nanocoating.nl kun jij je leer waterdicht maken en voorkomen dat water de leerstructuur beschadigt. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat kunt doen.

Waarom jij je leer waterdicht moet maken?

Het waterdicht maken van leer met NC Nano Coating voor Textiel biedt meerdere voordelen:

  • Bescherming tegen regen: De nano coating vormt een waterdichte laag die voorkomt dat regenwater in het leer trekt.
  • Langer meegaan: Je leren items blijven langer in goede staat omdat ze beschermd zijn tegen vocht en vlekken.
  • Behoud van het uiterlijk: De coating tast de natuurlijke uitstraling van het leer niet aan, zodat je items er net zo mooi uitzien als voorheen.

Hoe jij je leer waterdicht maakt met NC Nano coating voor textiel

Waterdicht maken van je leer (leder) met coatingJe kunt leer eenvoudig waterdicht maken met NC Nano Coating voor Textiel door de volgende stappen te volgen:

  1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat het leer schoon en droog is voordat je begint. Reinig het met onze krachtige nanoreiniger, NC Textielreiniger.
  2. Spuit gelijkmatig: Schud de fles met de nano coating goed en spuit het gelijkmatig over het leeroppervlak.
  3. Uitsmeren: Gebruik een schone, niet-pluizende doek om de coating gelijkmatig te verdelen en ervoor te zorgen dat elk deel van het leer bedekt is.
  4. Drogen: Laat het leer volledig drogen voordat je het draagt of gebruikt, zodat de coating zijn maximale waterdichtheid kan bieden.

Onderhoud en herhaling

Na het waterdicht maken van leer met NC Nano Coating, is het belangrijk om het goed te onderhouden. Gebruik een zachte borstel of doek om vuil en stof te verwijderen. Als je merkt dat de waterdichtheid afneemt, kun je de coating herhalen om de bescherming te vernieuwen. Leer blijft zo in topconditie.

Geniet van waterdicht leer

Met NC Nano Coating voor Textiel van Nanocoating.nl kun je van waterdicht leer genieten, zelfs tijdens regenachtig weer. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over doorweekt leer of beschadigde leren items. Waterdicht maken was nog nooit zo eenvoudig. Behoud de kwaliteit en uitstraling van je leren items en impregneer ze vandaag nog voor duurzaamheid en bescherming!

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk dan ook eens deze leestip: Teakhout behandelen

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.