Hoe jij jouw zonnescherm effectief kunt impregneren

Als trotse eigenaar van een zonnescherm begrijp jij ongetwijfeld het belang van een goed onderhouden en beschermd zonnescherm. In dit artikel gaan we bespreken hoe jij jouw zonnescherm kunt verzorgen, impregneren en beschermen tegen de invloeden van weer en milieu.

Waarom jij jouw zonnescherm wilt impregneren?

Zonnescherm impregneren en beschermenJe zonnescherm staat dag in, dag uit bloot aan verschillende uitdagingen zoals zonlicht, regen, wind en stof. Het impregneren  van je zonnescherm is essentieel om de levensduur ervan te verlengen en het er als nieuw uit te laten zien. Hier zijn enkele redenen waarom zonneschermbescherming belangrijk is:

 • Behoud van functionaliteit: Een goed onderhouden zonnescherm werkt optimaal en biedt de gewenste bescherming tegen de zon en regen.
 • Verlenging van levensduur: Zonneschermen kunnen kostbaar zijn. Door ze goed te beschermen, voorkom je vroegtijdige vervanging.
 • Esthetische waarde: Een mooi en schoon zonnescherm draagt bij aan de uitstraling van je huis of terras.

Methoden voorhet impregneren van jouw zonnescherm

In hoofdlijnen moet je het impregneren van jouw zonnescherm aanpakken:

 1. Grondig reinigen: Begin altijd met een grondige reiniging om vuil, stof en verontreinigingen te verwijderen voordat je begint met beschermen.
 2. Geschikte producten: Gebruik onze NC Nano coating voor Textiel voor de optimale bescherming van jouw zonnescherm.
 3. Gelijkmatig aanbrengen: Breng het beschermingsmiddel gelijkmatig aan over het hele oppervlak van je zonnescherm om ervoor te zorgen dat geen enkel gebied wordt overgeslagen.
 4. Tijd voor drogen: Laat je zonnescherm na behandeling altijd volledig drogen voordat je het weer in gebruik neemt. Dit kan enkele uren tot een dag duren, afhankelijk van de omstandigheden.

Regelmatig onderhoud

Buiten het impregneren is regelmatig onderhoud van jouw zonnescherm van groot belang. Inspecteer het scherm regelmatig op tekenen van slijtage, scheurtjes of losse onderdelen, en repareer indien nodig. Regelmatig onderhoud zal de levensduur van je zonnescherm verlengen en ervoor zorgen dat het er altijd piekfijn uitziet.

Samengevat, het impregneren van jouw zonnescherm is essentieel om de levensduur te verlengen, functionaliteit te behouden en schade te voorkomen. Met de juiste zorg en aandacht kun jij ervoor zorgen dat jouw zonnescherm altijd optimaal presteert en je comfort en bescherming biedt, ongeacht de weersomstandigheden.

Met deze 4 stappen krijg jij het beste resultaat!

Voor je deze stappen volgt houd ook rekening met de volgende praktische informatie. Niet mengen met andere producten en niet (teveel) verdunnen. Lage temperaturen vertragen de werkzaamheid, pas daar de inwerktijd op aan.

 1. De basis principe van het beschermen van jouw textiel, leder en suede is door dit eerst goed en diep te reinigen. Dat je doe eerst met onze NC Textielreiniger. Dit is een Nanoreiniger dat diep reinigt en jouw textiel, leder en suede grondig schoonmaakt. Onze nano coatings werken het beste met onze speciale Nanoreinigers. Nadat je dit hebt gedaan, goed laten drogen. Dat duurt minimaal 2 tot 3 uur.

 2. Controleer of het textiel, leder of suede goed droog, vuilvrij en stofvrij is. Draai de dop los en gebruik de meegeleverde trigger (lage drukspuit) door deze in de fles te doen en goed aan te draaien. Spuit (spray) vervolgens het textiel, leder of suede met NC Nano coating voor Textiel, Leder & Suède of door het object te dompelen. Bij spuitapplicatie met een power spons of zachte borstel het materiaal verdelen en in de vezel wrijven. Als je er voor kiest om het object te dompelen giet de NC Nano coating voor Textiel, Leder & Suède in een bak waar het object ook in kan.

 3. Breng NC Nano coating voor Textiel, Leder & Suède aan in één verzadigende laag. Bij sommige sterk zuigende materialen kan een tweede behandeling (binnen 30 minuten) noodzakelijk blijken.

 4. Laat het behandelde materiaal volledig drogen aan de lucht. Na 24 uur is het materiaal klaar voor gebruik. Test het oppervlak met een klein beetje water om te zien of het materiaal nu ook echt waterafstotend is.

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk dan ook eens deze leestip: Teakhout behandelen

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.