Matras schoonmaken doe je zo

Matras schoonmakenJeĀ matras schoonhouden is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van een gezond huis. Het beschermtĀ je niet alleen tegen allergenen en huisstofmijt, maar zorgt er ook voor datĀ je matras er als nieuw uitziet en aanvoelt.Ā In deze blog post lees je alles over hoe je een matras schoonmaken kan met de beste tips.

Nanocoating.nl heeft allesĀ omĀ je matras schoon te maken

  • Matras stofzuigen: De eerste stap omĀ je matras schoon te maken isĀ om deze goed te stofzuigen. Zo verwijderĀ je vuil, stof en andere deeltjes die zich in de loop der tijd hebben opgehoopt. Om ervoor te zorgen dat ej zoveel mogelijk oppervlakte bestrijkt, gebruikĀ je een bekledingshulpstuk opĀ je stofzuiger. Zorg ervoor dat je beide zijden van de matras stofzuigt en besteed speciale aandacht aan alle plooien en vouwen waar vuil en stof zich kunnen hebben verzameld.
  • Vlekken schoonmaken:Ā Als er vlekken opĀ je matras zitten, is het belangrijk deze onmiddellijk te verwijderen. Begin met het opnemen van overtollige vloeistof met een schone doek of handdoek.Ā Gebruik hiervoor onze nanoreiniger, namelijk de NC Textielreiniger. Volg de instructies op de verpakking om tot het gewenste resultaat komen.
  • Matras grondig schoonmaken: Tot slot is het belangrijk om je matras om de 3Ā tot 6 maanden (of vaker indien nodig) een grondige reiniging te geven.

Met onze NC Textielreiniger kan je, met de juiste stappen, je matras schoonmaken. De textielreiniger reinigt dieper dan 'gewone' reinigers en is ideaal om je matras weer schoon te krijgen.

Je matras schoonmaken doe je met deze stappen

Test altijd eerst even de NC Textielreiniger op een klein stukje om zeker te zijn dat het matras niet in kleur gaat veranderen. Verwijder zoveel mogelijk van de vuil eerst, zie stappen hierboven. Na de voorbereiding volg dan de volgende stappen om je matras schoon te maken:

  1. Let op! Bij leder en suede de NC Textielreiniger verdunnen met water. Verhouding 1:5 tot 1:10. Aanbrengen door het materiaal te behandelen met de bijgeleverde lagedrukspuit (spuiten / sprayen) of een borstel.
  2. Laat het enkele minuten inwerken, boen dan eventueel met eenĀ witte padĀ of schuurspons om het effect te versnellen.
  3. Neem het oppervlak af met water en/of een microvezeldoek.
  4. Indien nodig herhaal de procedure.
  5. Bescherm vervolgens je matras met deĀ NC Nano coating voor Textiel.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.