Parketvloer en laminaat impregneren

Parketvloer laminaat impregnerenNanocoating aanbrengen op parketvloer en laminaatvloeren is een geweldige manier om ze te beschermen tegen dagelijkse slijtage. Parketvloer en laminaat impregneren is een klus dat je eenvoudig zelf kan doen.

Nanocoatings bieden een extra beschermingslaag die de levensduur van jouw vloeren verlengt, vooral in gebieden met veel voetverkeer.

Dit beschermt niet alleen jouw investering voor de komende jaren, maar het helpt ook de schoonmaaktijd en onderhoudskosten te verminderen omdat vuil, stof en vloeistoffen niet in het oppervlak kunnen dringen. Nanocoatings zijn ook gemakkelijk aan te brengen en te onderhouden, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het voortdurend controleren van de toestand van jouw vloeren.

Bovendien hebben nanocoatings geen negatieve invloed op het uiterlijk of de textuur van jouw parket- of laminaatvloer, zodat ze een discrete oplossing zijn.

Nanocoating.nl heeft alles om je parketvloer en laminaat te impregneren

Het impregneren van parket en laminaat is een eenvoudig proces dat geen speciaal gereedschap of expertise vereist. Eerst moet je ervoor zorgen dat het oppervlak van de vloer schoon is en vrij van vuil, stof en puin. Zodra de vloer schoon is, kan je onze NC Houtreiniger gebruiken.

Dit zorgt ervoor dat de parketvloer en laminaat helemaal schoon zijn. Onze nanoreiniger voor hout reinigt namelijk dieper dan 'gewone' reinigers. Na de grondige reiniging kan je de NC nano coating voor hout aanbrengen.

De coatings zijn ontworpen om diep in de vloeren door te dringen om een beschermende afdichting te cre√ęren die beschermt tegen vlekken, krassen en waterschade. Nadat de coating is aangebracht, heeft het enkele uren nodig om te drogen voordat hij klaar is voor gebruik.

Het is belangrijk dat je de instructies bij jouw nanocoatingproduct opvolgt om jouw parket of laminaatvloer goed te beschermen.

Zo impregneer jij eenvoudig je parketvloer en laminaat

Test altijd eerst even de NC Houtreiniger op een klein stukje om zeker te zijn dat het hout niet aantast. Test een stukje door het in te sprayen en 5 minuten in te laten trekken.

Maak het vervolgens schoon met water en een droge doek. Verwijderen zoveel mogelijk van het vuil eerst. Na de voorbereiding volg dan de volgende stappen:

  1. Start met een klein proefvlak om een idee te krijgen van het resultaat en toepasbaarheid / verbruik. 
  2. NC Houtreiniger onverdund aanbrengen met een lagedrukspuit, sprayflacon of zachte borstel. 
  3. Laat 10 - 15 minuten laten inwerken op de ondergrond. Eventueel beetje extra helpen boeien met een witte pad.
  4. De ondergrond goed afspoelen met voldoende warm water onder gepaste druk. Dus bij zachte poreuze houtsoorten een lage druk om schade te voorkomen. Het is allemaal vrij logisch.  
  5. Herhaal eventueel de procedure.
  6. Bescherm vervolgens je hout met de NC Nano coating voor Hout.
  7. Schudden voor gebruik.
  8. Breng NC Nano Coating voor Hout gelijkmatig aan met een viltroller, blokkwast of lagedrukspuit.
  9. Breng bij sterk zuigende ondergronden nat-in-nat een tweede laag aan.
  10. Verwijder overtollige coating direct na aanbrengen. Na 3 uur is het hout stofdroog en na ca. 24 uur volledig doorgedroogd.

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Tevens voldoen wij volledig aan REACH, dat is een Europese verordening over de productie van en handel in chemische stoffen.

Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk hier dan al onze blogs of neem ook eens een kijkje in dit assortiment: Acaciahout behandelen

Waarom kiezen klanten voor Nanocoating.nl?

✅ Niet goed? Geld terug!*
‚úÖ¬†Gratis verzending vanaf ‚ā¨30,-
✅ Op werkdagen <23:30 besteld = dezelfde dag verzonden
✅ Complete aankoop bescherming via Trusted Shops
✅ Gecertificeerd lid van Webwinkelkeur
✅ Veilig en vertrouwd betalen via o.a. iDeal of credit card
✅ Kwaliteit coatings en reinigers uit Nederland
✅ Producten bevatten geen PFAS en zijn milieuvriendelijk

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.