Bank Impregneren met Nano Coatings

Bij het impregneren van je bank is het belangrijk de juiste coating te kiezen. Een hoogwaardige, duurzame coating helpt je bank te beschermen tegen vuil, morsen en algemene slijtage.

Overweeg bovendien een vlekwerende beschermer te gebruiken om je bank verder te beschermen tegen morsen en vuil, zoals de rode wijnvlekken. Met het juiste impregneermiddel en vlekkenbescherming kan je jouw bank jarenlang mooi houden.

Verschillende type banken die je kan impregneren

Bij het impregneren van banken is het belangrijk te weten dat niet alle banken dezelfde verzorging en producten nodig hebben. Stoffen banken zijn bijvoorbeeld zeer gevoelig voor vlekken en slijtage, waardoor een goede impregneerbehandeling essentieel is.

Voor microvezelbanken geldt hetzelfde; deze kunnen vuil en vloeistoffen gemakkelijk absorberen, maar een nano coating kan helpen om ze te beschermen en schoon te houden. Lederen banken, hoewel minder vatbaar voor vlekken, kunnen ook profiteren van een speciale leerimpregneer om uitdroging en scheuren te voorkomen.

Zelfs banken bekleed met synthetische stoffen, zoals polyester en nylon, kunnen baat hebben bij een impregneerbehandeling om hun levensduur te verlengen en hun uiterlijk te behouden. Het kiezen van de juiste impregneer voor het specifieke materiaal van je bank is cruciaal om de beste bescherming en duurzaamheid te garanderen.

Wanneer zou je de bank moeten impregneren?

Het impregneren van een bank is essentieel om de stof of het leer te beschermen tegen vlekken, vocht en dagelijkse slijtage. Hier zijn enkele belangrijke momenten waarop je zou moeten overwegen om je bank te impregneren:

 1. Na de aankoop: Het is een goed idee om een nieuwe bank direct na de aankoop te impregneren. Dit zorgt voor een beschermende laag die voorkomt dat vloeistoffen en vuil in de stof of het leer trekken, waardoor je bank langer mooi blijft.
 2. Regelmatig onderhoud: Afhankelijk van het gebruik en het materiaal van de bank, is het verstandig om de bank eens per jaar opnieuw te impregneren. Voor drukbezochte banken in bijvoorbeeld woonkamers kan vaker impregneren nodig zijn.
 3. Na reiniging: Als je de bank grondig hebt gereinigd, vooral als je agressieve schoonmaakmiddelen hebt gebruikt, kan de bestaande impregneerlaag aangetast zijn. Herimpregneren na zo'n reinigingsbeurt helpt om de beschermende eigenschappen te herstellen.
 4. Bij verkleuring of vlekken: Als je merkt dat de stof of het leer begint te verkleuren of vlekken vertoont die moeilijk te verwijderen zijn, kan dit een teken zijn dat de beschermlaag versleten is. Impregneren helpt om verdere schade te voorkomen.
 5. Voor verwachte intensieve gebruiksperiodes: Als je weet dat je bank intensief gebruikt zal worden, zoals tijdens feestdagen of bij bezoek van gasten, is het verstandig om de bank vooraf te impregneren. Dit biedt extra bescherming tegen mogelijke morsen en vuil.
 6. Bij verhuizing: Bij het verhuizen kan je bank blootgesteld worden aan vuil en stof. Het impregneren van je bank vóór de verhuizing kan helpen om de stof of het leer te beschermen tijdens het transport en het herinrichten.

Door regelmatig te impregneren, bescherm je je bank tegen alledaagse ongelukjes en slijtage, wat bijdraagt aan een langere levensduur en een frisse uitstraling.

Hierom zou je jouw bank moeten impregneren met nano coating

Bank impregneren met nano coatingJe¬†bank impregneren is een belangrijke stap in het behoud van de stof en de bescherming tegen slijtage. Door de bank te impregneren, cre√ęer¬†je een barri√®re tussen de bank en mogelijk vuil, gemorste vloeistof en andere potenti√ęle schadebronnen. Een impregneer biedt ook extra bescherming tegen vervaging, vlekken en algemene aantasting door regelmatig gebruik. Textiel impregneren is tevens makkelijker dan je denkt.

Bovendien zijn ge√Įmpregneerde stoffen veel gemakkelijker schoon te maken dan niet-ge√Įmpregneerde, omdat¬†het impregneermiddel vuil en vloeistoffen beter buitensluit. Dit betekent dat¬†je minder tijd en energie hoeft te besteden aan het schoonmaken van¬†je bankstel, waardoor je op de lange termijn tijd bespaart! Uiteindelijk zorgt het impregneren van¬†je bankstel ervoor dat hij lang meegaat en er beter uitziet.

Hoe vaak moet je jouw bank impregneren?

Het impregneren van je bank is een belangrijke onderhoudsstap die regelmatig herhaald moet worden om optimale bescherming te bieden. Over het algemeen wordt aangeraden om je bank elke 6 tot 12 maanden opnieuw te impregneren, afhankelijk van het gebruik en de blootstelling aan vuil en morsen.

In huishoudens met kinderen of huisdieren, waar de kans op morsen en vlekken groter is, kan het nodig zijn om de bank vaker te impregneren, bijvoorbeeld elke 3 tot 6 maanden.

Ook als je bank intensief wordt gebruikt, bijvoorbeeld in een drukke woonkamer, is het verstandig om vaker te impregneren. Door regelmatig te impregneren, zorg je ervoor dat de beschermende laag intact blijft en je bank er langer als nieuw uitziet.

Voordelen van nano coating op je bank

Bescherming en duurzaamheid

Het impregneren van je bank met een nano coating is een belangrijke stap in het behoud van de stof en de bescherming tegen slijtage. Door de bank te impregneren, cre√ęer je een barri√®re tussen de bank en mogelijk vuil, gemorste vloeistof en andere potenti√ęle schadebronnen. Een impregneer biedt ook extra bescherming tegen vervaging, vlekken en algemene aantasting door regelmatig gebruik.

Gemakkelijker onderhoud

Bovendien zijn ge√Įmpregneerde stoffen veel gemakkelijker schoon te maken dan niet-ge√Įmpregneerde, omdat het impregneermiddel vuil en vloeistoffen beter buitensluit. Dit betekent dat je minder tijd en energie hoeft te besteden aan het schoonmaken van je bankstel, waardoor je op de lange termijn tijd bespaart! Uiteindelijk zorgt het impregneren van je bankstel ervoor dat hij lang meegaat en er beter uitziet.

Nano coating voor textiel gebruiken voor je bank

Nu je weet waarom je jouw bank moet impregneren rest alleen nog de vraag, wat heb ik nodig? Dat is heel eenvoudig. Met de volgende 2 producten kan jij jezelf verzekeren van een beschermde en waterafstotende bank.

 1. NC Textielreiniger: Koop onze NC Textielreiniger en maak hiermee je bank eerst grondig schoon.
 2. NC Nano coating voor textiel: Nadat je stap 1 hebt afgerond kan je de NC Nano coating voor textiel gebruiken om de bank te beschermen en impregneren met een krachtige nano coating.

Stap-voor-stap gids voor het impregneren van je bank

Zelf je bankstel impregneren is eenvoudig. Volg onderstaande stappen om je bank succesvol te beschermen.

 1. Voorbereiding:

  • Verwijder alle kussens en losse onderdelen van de bank.
  • Stofzuig de bank grondig om stof en vuil te verwijderen.
 2. Reinigen:

  • Gebruik de NC Textielreiniger om de stof grondig te reinigen.
  • Laat de bank volledig drogen voordat je verder gaat met de volgende stap.
 3. Aanbrengen van de Coating:

  • Volg de instructies op de verpakking van de NC Nano coating.
  • Spuit de coating gelijkmatig over het oppervlak van de bank.
  • Laat de coating drogen volgens de aanbevolen droogtijd.
 4. Nazorg:

  • Herhaal het impregneren periodiek, afhankelijk van het gebruik van de bank.
  • Gebruik zachte, niet-schurende middelen voor het schoonmaken van de bank om de coating te beschermen.

Volg altijd de instructies op het product.

Veelgestelde vragen en antwoorden

V: Hoe lang duurt het om een bank te impregneren?

A: Het reinigings- en applicatieproces kan enkele uren duren, afhankelijk van de grootte van de bank. Het droogproces duurt 24 uur.

V: Is nano coating veilig voor alle soorten textiel?

A: Ja, onze NC Nano Coating is veilig en speciaal ontwikkeld voor gebruik op verschillende soorten textiel.

V: Kan ik de coating zelf aanbrengen of heb ik een professional nodig?

A: De coating is eenvoudig zelf aan te brengen met onze stap-voor-stap gids, maar je kunt ook een professional inhuren voor extra gemak.

Over Nanocoating.nl

Nanocoating.nl logo

Onze specialisten hebben de beste nano coating voor iedere oppervlakte ontwikkeld zodat jij minder hoeft schoon te maken. Onze producten bevatten geen PFAS en worden in Nederland geproduceerd. Tevens voldoen wij volledig aan REACH, dat is een Europese verordening over de productie van en handel in chemische stoffen.

Daarnaast behoudt onze nano coating oppervlakken zoals hout, beton, glas en textiel. Meer weten over nano coatings? Bekijk hier dan al onze blogs of neem ook eens een kijkje in dit assortiment: Tuintegels impregneren

Waarom kiezen klanten voor Nanocoating.nl?

✅ Niet goed? Geld terug!*
‚úÖ¬†Gratis verzending vanaf ‚ā¨30,-
✅ Op werkdagen <23:30 besteld = dezelfde dag verzonden
✅ Complete aankoop bescherming via Trusted Shops
✅ Gecertificeerd lid van Webwinkelkeur
✅ Veilig en vertrouwd betalen via o.a. iDeal of credit card
✅ Kwaliteit coatings en reinigers uit Nederland
✅ Producten bevatten geen PFAS en zijn milieuvriendelijk

Terug naar blog

2 reacties

Beste Herman, Bedankt voor je vraag! Voor een lederen bank moet je ook de NC Nano coating voor textiel gebruiken. Veel succes!

Nanocoating.nl

Beste, Geldt dit ook voor een leren bank? Ik lees namelijk alleen textiel en wil even zeker weten of dit ook voor een lederen bank is. Alvast bedankt.

Herman D.

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.